Četrto zmago bodo lovili proti Avstrijcem

  Kamniški odbojkarji so se tudi z gostovanja v Kašteli vrnili neporaženi, priložnost za novo zmago, s katero bi spet prevzeli vrh lestvice v srednjeevropski ligi, pa bodo imeli v soboto, ko bodo v petem krogu tega tekmovanja v domači športni dvorani gostili avstrijsko ekipo Union Raiffeisen Waldviertel. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  Začetek sezone je za kamniško ekipo več kot spodbuden, kar samo potrjuje, da so v pripravljalnem obdobju delali dobro in da so se naporni treningi obrestovali. »Za zdaj nam gre dobro, ali pa je to zasluga dobrih treningov v pripravljalnem obdobju ali dobre dnevne forme, je drugo vprašanje. Vseeno pa mislim, da je trenutno forma pokazatelj dobrega dela na treningih in samo želimo si lahko, da bo tako tudi v nadaljevanju sezone,« si želi Domen Kotnik, ki je v novo sezono, v lanski je imel veliko težav s poškodbami, krenil popolnoma zdrav.

  Da so bili varovanci Marka Brumna v dobri formi že v samem začetku sezone, je bilo toliko bolj pomembno zato, ker so že uvodoma igrali proti ACH Volleyju, Mariboru in Mladosti iz Kaštele, ekipam, ki sodijo med težje v srednjeevropski ligi.

  »V lanski sezoni smo imeli v domačem prvenstvu največ težav prav z Ljubljančani in Mariborčani, zato smo lahko toliko bolj zadovoljni, kako sta se končali uvodni tekmi. Ni jih bilo ravno veliko, ki so pričakovali, da bomo po teh dveh tekmah neporaženi, predvsem pa ne, da bomo do zmage prišli na takšen način. Več težav smo imeli v Kašteli. Domačini so še zlasti nevarni v svoji dvorani, ne nazadnje pa so v gosteh premagali zagrebško Mladost. Pokazalo se je, da se ekipe, ki se nanjo ne bodo dobro pripravile, lahko opečejo. Prvi trije nizi so bili zelo izenačeni, v četrtem pa smo le prišli do svoje igre,« je dozdajšnji potek sezone komentiral kamniški sprejemalec, ki se je zelo dobro ujel z letošnjo okrepitvijo Miloszem Hebdo.

  Kamničani imajo v začetku sezone v primerjavi z lansko malo tekem, tako da še niso v polnem tekmovalnem ritmu. »Ker je manj tekem, je več treningov, ki so tudi bolj zahtevni. Če pa sta na teden dve tekmi, pomeni, da je dan pred tekmo trening manj intenziven. Toda glede na to, da imamo v ekipi veliko konkurenco, so trening tekme, ki jih imamo med sabo, pogosto celo na višji ravni, kot če bi igrali proti ekipam iz srednjeevropske lige,« meni Kotnik, ki sobotnega nasprotnika iz Avstrije nikakor ne podcenjuje, čeprav je Union Raiffeisen Waldviertel v dozdajšnjih treh tekmah osvojil le niz v avstrijskem obračunu z Zadrugo Aich/Dob, brez osvojenega niza pa je ostal proti ACH Volleyju in zagrebški Mladosti. Obakrat doma.

  »Lani so nas Avstrijci doma premagali in tudi zaradi tega poraza smo potem v polfinalu končnice igrali z ACH Volleyjem. Res je, da so trenutno še brez zmage, toda ne glede na to moramo vsakega nasprotnika obravnavati enakovredno. To velja tudi za Waldviertel, ki nam v soboto prihaja v goste. Poleg tega igramo doma, pred svojimi navijači, zato bomo naredili vse, da jih ne razočaramo in da z dobro igro pridemo do treh točk. Da je potrebno v vsako tekmo vstopiti stoodstotno, pa smo spoznali že v lanski sezoni,« opozarja Kotnik.

  Union Raiffeisen Waldviertel ima v svojih vrstah igralce iz kar devetih držav – Avstrije, Češke, Brazilije, Nemčije, Poljske, Francije, Nizozemske, Velike Britanije in Grčije, vodi pa jih Čeh Zdenek Šmejkal. Najbolj učinkovita igralca sta Francoz Arthur Darmois in Nemec Lars Bornemann.