Starejše deklice do polovičnega uspeha

    Prva ekipa starejših deklic Calcit Volleyja je v tretjem krogu kvalifikacij za uvrstitev v prvo ligo državnega prvenstva na turnirju v Logatcu enkrat zmagala in enkrat izgubila. Kamničanke so v prvi tekmi morale priznati premoč Luki Koper, ki je slavila z 2:0 (22, 23), na drugi pa so bile z 2:1 (24, -24, 9) boljše od domačega BenQuick Logatca. S polovičnim uspehom pa je turnir na OŠ Toma Brejca končala tudi druga ekipa starejših deklic, ki je po zmagi nad VolleybalLjubljano z 2:0 (15, 16) proti Domžalčankami izgubila z 1:2 (21, -22, -11).

    V Logatcu so se kamniške starejše deklice najprej pomerile z neporaženimi Koprčankami, ki so jim na prvem turnirju v Kopru odvzele niz. Tokrat so ostale tudi brez njega, vendar so bile obakrat blizu uspeha, a so v končnici nizov naredile preveč lastnih napak, kar je bilo na koncu zanje usodno.

    Tudi proti domačinkam turnirja so v prvem nizu naredile veliko število lastnih napak, kar so Logatčanke izkoristile in vodile z 20:14. Toda varovanke Katarine Vraber se niso predale in po preobratu so celo prišle do zmage v uvodnem nizu, v drugem pa so bile v končnici bolj zbrane domačinke. O zmagovalkah je tako odločal tretji niz, ki je bil napet in neodločen čisto do konca, dveh točk pa so se vendarle vesele kamniške odbojkarice, ki so igrale v postavi: Neža Sitar, Neža Skvarča, Nika Kordič Zamljen, Anamarie Štern, Tiana Zagajšek, Sara Kočan, Lana Slapnik, Neja Mamić, Ajda Ogrinec, Lara Potokar, Kristina Stupar in Ema Nuhija

    Druga ekipa starejših deklic je igrala doma. Po gladki zmagi nad Ljubljančankami so se v drugi tekmi pomerile z Domžalčankami. V izenačenem dvoboju so bile srečnejše in spretnejše gostje, ki so tako še drugič v letošnji sezoni premagale kamniške vrstnice, ki so igrale v postavi: Nina Sitar, Zoja Potočnik, Petra Žavbi, Zoja Somrak, Neža Zarja Kovač, Špela Butalič, Tajda Lesjak, Taja Omerzu, Lana Vuga, Julija Maver, Neja Drnovšek, Aida Alilović, Brina Vita Mauhar in Špela Narat.