Iz Žužemberka s točko

  Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga rdeče skupine 1B. DOL za moške v gosteh izgubili proti ekipi KekoOprema Žužemberk z 2:3 (23, -13, -18, 24, -13). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 17. februarja, v dvorani OŠ Stranje, gostili ekipo Save.

  KekoOprema Žužemberk – Calcit Volley  3:2 (-23, 13, 18, -24, 13)

  Žužemberk – Dvorana OŠ Žužemberk, sodnika: Vrečar, Figar.

  KekoOprema Žužemberk: Suhadolnik, T. Travnik 18, Petković 15, Strajnar 6, Š. Travnik 15, Koncilja 11, Strah Tratar 3, Urbančič, Tomšič 2, Vidmar 10, Ožbalt (L). Trener: Tom Pečar.

  Calcit Volley II: Podbergar 14, Podobnik 7, Hostnik 2, Medved (L), Sladič, Okorn 17, Drolc 3, Drnovšek, Frece 14, Poljanšek 8, Blaževič, Burkeljca. Trener: Gašper Ribič.

  Kamniški drugi moški ekipi v zeleni skupini 1B. DOL za moške prav ničesar ne gre po načrtih. V prvih štirih krogih so prišli le do ene zmage, in sicer so v prejšnjem krogu doma premagali ATHOS Kostanjevico na Krki, v petem krogu pa so spet ostali praznih rok. Še drugič so bili boljši od njih Žužemberčani, ki so z zmago dokončno zagotovili prvo mesto v zeleni skupini, medtem ko so Kamničani obsojeni na drugo.

  V zadnjih tretjini uvodnega niza so varovanci Gašperja Ribiča z blokom Tea Podobnika in napadom Mihe Okorna domači ekipi pobegnili za štiri točke (20:16). Še bližje zmagi v prvem nizu so bili po dveh zaporednih napakah Žužemberčanov, saj so vodili že z 22:17, prišli pa do tudi so štirih zaključnih žog. Na servis Maria Koncilje so domači odbojkarji prišli le na točko zaostanka, četrto zaključno žogo pa je le izkoristil Ambrož Poljanšek.

  V drugem in tudi v tretjem nizu gostom ni prav veliko uspevalo, čeprav so v drugem še zaostajali le za dve točki (8:10). Toda po prvem asu Tonija Travnika je bilo 13:8 za Žužemberk, po uspešnem napadu Štefana Travnika, ki je bil tudi na servisu, pa že 19:10. Niz je bil s tem odločen. Podobna zgodba je bila tudi v tretjem nizu, v katerem so domači odbojkarji sredi niza pobegnili za sedem točk (12:5), pred samo končnico pa za osem (21:13).

  V četrtem nizu so Kamničani le strnili svoje vrste in po bloku Jakoba Drolca in napaki domače povedli z 9:5, toda po dveh zaporednih asih Nika Strah Tratarja je Žužemberk prišel do minimalnega vodstva (16:15). Domači odbojkarji so vodili tudi še z 19:17, vendar je Okorn s tremi zaporednimi točkami poskrbel za preobrat, Poljanšek pa z asom za kamniško vodstvo z 21:19. V napeti končnici je gostom izenačenje v nizih poskrbel Gregor Frece.

  Zmagovalca dvoboja je tako odločal tie-break, v katerem je bila od vodstva Kamničanov s 4:3 pobuda ves čas na strani Žužemberčanov, ki so na menjavo strani odšli s prednostjo treh točk. Kamničani se sicer niso predali, toda na manj kot točko zaostanka niso prišli, zadnjo točko na tekmi pa je dosegel Toni Travnik.