Svoj maksimum so iztisnile, ko je bilo najbolj potrebno

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga zelene skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale ATK Grosuplje s 3:2 (22, -22, -20, 12, 12). V prihodnjem krogu bodo v sredo, 14. februarja, v dvorani OŠ Stranje gostile Krim. Tekma se bo začela ob 18. uri.

  ATK Grosuplje – Calcit Volley II 2:3 (-22, 22, 20, -12, -12)

  Grosuplje – Športna dvorana Brinje, gledalcev 50, sodnika: Hafnar, Hodžič.

  ATK Grosuplje: Križman, Štih 5, Pavič 17, Gojkovič, Kukman 15, Žužek 3, Pucelj, Filipič (L), Svetina 15, Čož 16, Cvijić, Gornjec Hodnik. Trenerka: Sara Radanović.

  Calcit Volley II: Mohorič 5, Špoljarič 10, Topič 6, Vučurević, Maček 13, Vravnik, Lončar, Stupar 1, Butalič (L), Žvegla, Sitar 12, Gojak (L), Vukojević 5, Gimpelj 25. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Kamniške odbojkarice so se po porazu v sredo proti Formisu hitro vrnile v zmagovalni ritem, saj so še drugič v zeleni skupini premagale Grosupeljčanke. V svoji dvorani so ekipo, ki je prvi del sezone igrala v 1A. DOL, premagale brez izgubljenega niza, tokrat so v gosteh do zmage prišle v petem nizu. Z zmago so naredile še korak bližje uvrstitvi v četrtfinale končnice državnega prvenstva, saj imajo na prvem mestu zdaj dve točki prednosti pred Grosupeljčankami, medtem ko jim je Formis po današnji zmagi s 3:0 proti Braslovčam prišel na štiri točke zaostanka. Kamničanke v sredo čaka tekma s Krimom doma ter v zadnjem krogu še s Šentvidom v gosteh.

  Začetek uvodnega niza je bil popolnoma na strani gostujoče ekipe, ki je po napadu Kaje Gimpelj povedla z 8:3. Z asom Nine Svetina so se jim domačinke hitro približale na točko zaostanka (7:8), na deseti točki so izid izenačile, nato pa povedle (12:11). Obakrat na račun lastnih napak Kamničank, ki so v nadaljevanju niza zmanjšale število lastnih napak in tudi na račun tega prišle do prednosti štirih točk (21:17), čeprav sta bili še na 17. točki skupaj. Visoke prednosti v končnici niza niso zapravile, drugo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih pa je izkoristila Anja Maček.

  V drugem nizu so Grosupeljčanke na servis Klavdije Čož in napadu Svetine prišle do sedmih točk prednosti (10:3), po napaki gostij pa že do osmih (14:6). Navkljub visokemu zaostanku se varovanke Tjaše Gadže niso predale in po napadu Sare Sitar so izid na 16. točki izenačile. Neodločeno je bilo tudi še pri izidu 21:21, v končnici pa so domače odbojkarice dosegle tri zaporedne točke, drugo zaključno žogo pa je nato zaključila Svetina.

  Še sredi tretjega niza so bile bližje zmagi kamniške odbojkarice, ki so vodile s 14:11 (v bloku je bila uspešna Zala Špoljarič), vendar je Čoževa z asom izid izenačila na 14:14. Pred vstopom v končnico niza je bila v bloku uspešna Sitarjeva, toda Kamničanke vodstva z 20:18 niso ohranile do konca. Še več, do konca niza niso osvojile niti točke, zanje pa so bili usodni servisi Naje Kukman, ki je dosegla tudi dva asa. Zadnjo točko v tretjem nizu je dosegla Čoževa.

  Četrti niz je minil v popolni prevladi odbojkaric Calcit Volleyja II, ki so z odličnimi servisi povzročale veliko težav domači ekipi. Tako so Kamničanke z asom Sitarjeve povedle s 6:2, nato z asom Špoljaričeve z 10:4 in na servis Katjuše Mohorič že s 15:5. Niz, ki ga je končala prav Mohoričeva, je bil tako odločen.

  V tie-breaku so kamniške odbojkarice s točko Špoljaričeve domačinkam pobegnile za tri točke (4:1), vodila pa so tudi še s 7:4. Do menjave strani so se jim Grosupeljčanke približale na točko zaostanka (6:7), do odločilne prednosti pa so gostje prišle po menjavi strani, ko so z blokom Sitarjeve prišle že do prednosti petih točk (12:7). Čeprav so domače odbojkarice ubranile tri zaključne žoge, četrte, ko je bila v napadu uspešna Špoljaričeva, niso.

  Izjava po tekmi

  Kaja Gimpelj, odbojkarica Calcit Volleyja II: »Po težkem začetku, predvsem na servisu in sprejemu, se nismo predale. Najboljšo igro smo pokazale v četrtem in petem nizu, ko je bilo to najbolj potrebno. Vse igralke, ki so stopile na igrišče, so dale svoj prispevek k naši zmagi, zato si vse zaslužijo čestitke, prav tako pa na prikazani igri tudi domače odbojkarice.«