Pokal Slovenije v spremenjenem formatu, nastopilo bo kar pet Calcitovih ekip

  Odbojkarska zveza Slovenije je spremenila format tekmovanja za Pokal Slovenije. Namesto zaključnega turnirja štirih najboljših ekip v ženski in moški konkurenci bomo v letošnji sezoni spremljali le veliki finale, ki bo 11. marca.

  Pokal Slovenije je eden od dveh vrhuncev slovenske klubske tekmovalne sezone, najuspešnejši klubi v ženski in moški konkurenci se namreč podajo v boj za pokalno lovoriko. V letošnji sezoni se bo v pokalnem tekmovanju med seboj merilo 47 ženskih in 35 moških ekip. Dekleta bodo z nastopi začela 28. septembra, z 2. krogom, v katerem bo igralo 22 ekip, 3. in 4. krog se bosta odvijala 5. in 12. oktobra, nato pa se bodo v boj za najvišja mesta vključile še ekipe, ki bodo nastopale v 1.A Sportklub odbojkarski ligi in ki sodijo v ožji krog favoritov za končno zmago.

  Obračune osmine finala s Calcit Volleyjem, Novo KBM Branik, SIP Šempetrom, GEN-I Volleyjem, Ankaranom, Formisom, ATK Grosupljim in OD Krimom bo moč spremljati 16. novembra, prve četrtfinalne tekme bodo 30. novembra, povratne 7. decembra. V letošnji sezoni bomo prvič doslej spremljali tudi polfinale, ki se ne bo odvijal v sklopu zaključnega turnirja najboljše četverice, ampak bo le-ta potekal ločeno, z dvema odigranima tekmama (doma in v gosteh), 8. in 15. februarja.

  Veliki finale, na katerem se bosta za lovoriko med seboj pomerili najboljši dve ekipi, bo 11. marca, organizatorja bo Odbojkarska zveza Slovenije iskala z javnim razpisom. Pri moških bo finale prav tako potekal 11. marca, torej skupaj z ženskim finalom. Naslov pokalnih prvakinj bodo sicer branile odbojkarice Calcit Volleyja, pri moških so v lanski sezoni slavili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana.

  V sezoni 2022/23 se bo tekmovanje za moške začelo 5. oktobra, s 3. krogom, v katerem bo nastopilo 22 ekip, v 4. krogu bomo že spremljali prve predstave 1.B ligašev, najboljše slovenske ekipe, ki bodo igrale v 1.A Sportklub odbojkarski ligi, ACH Volley Ljubljana, Merkur Maribor, Calcit Volley, Panvita Pomgrad, Salonit Anhovo, Črnuče, Hiša na kolesih Triglav in Fužinar Sij Metal Ravne, pa se bodo v tekmovanje vključile v osmini finala, ki bo 26. oktobra. Četrtfinale se bo odvijalo 7. in 21. decembra, polfinale pa 8. in 15. februarja.

  Pokalno tekmovanje bo med kamniškimi ekipami prva odprla moška tretja članska ekipa, ki se bo 5. oktobra v Stranjah pomerila z ekipo ATHOS Kostanjevica. Tekma se bo pričela ob 18. uri. V lov na pokalno lovoriko se sicer letos podaja kar pet Calcitovih ekip; tri v moški konkurenci in dve v ženski. Kot smo že omenili, bo ženska prva ekipa nastopila v vlogi branilk naslova.

  ŽENSKE – RAZPORED

  MOŠKI – RAZPORED

  Vir: OZS