Iz Hoč s pričakovanimi tremi točkami

  Odbojkarice Calcit Volleyja nadaljujejo zmagoviti niz v letošnji sezoni. V petem krogu 1A. DOL za ženske so v gosteh premagale domači Formis s 3:0 (14, 15, 20) in ohranile prvo mesto na prvenstveni lestvici. Pred sobotnim gostovanjem v srednjeevropski ligi v Kašteli bodo Kamničanke v Šoštanju v četrtek igrale še tekmo v osmini finala pokala Slovenije proti ekipi Kajuh Šoštanj.

  Formis – Calcit Volley 0:3 (-14, -15, -20)

  Hoče – Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 100, sodnika: Mesarič, Melavc.

  Formis: Bavdaž 3, Vočanec, Keglevič 1, Ertl, Zupan (L), Godec 3, Detiček, Gradišnik Klanjšček 15, Pravdič 4, Štampar 2, Halužan Sagadin. Trener: Dušan Jesenko.

  Calcit Volley: Zbičajnik, Kotnik (L), Mihevc 6, P. Marušič 17, Š. Marušič 4, Mihalinec 8, Vovk, Kostić Brulec, Zatković 16, Janežič (L), Charuk, Jerala 11, Kaker. Trener: Gregor Rozman.

  Formis je v letošnjo sezono vstopil oslabljen in pomlajen, temu primerno pa je tudi njihovo mesto na prvenstveni lestvici. Tudi proti varovankam Gregorja Rozmana, ki je odpočil nekatere od nosilk svoje igre, so bili brez pravih možnosti, na drugi strani pa so Kamničanke igrale resno, prav vse igralke pa so izkoristile svojo priložnost. Z učinkovito igro v napadu sta se izkazali Polona Marušič s 17 točkami in Eva Zatković z eno manj, obe pa sta bili 71-odstotni. Prvič po več kot letu dni je celotno tekmo odigrala Katja Mihevc, kar je še ena dobra novica za kamniško ekipo.

  V prvi niz so Kamničanke vstopile odločno in učinkovito, saj so po asu Polone Marušič in dvema zaporednima blokoma Manje Jerale povedle s 13:5, visoko raven igre pa so ohranile do konca niza. Mlade Rogožanke so imele vse preveč težav na sprejemu, njihovo usodo v uvodnem nizu pa je zapečatila Katja Mihalinec.

  Tudi v drugem nizu se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Kamničanke so še naprej prevladovale v napadu in v bloku, korak z njimi pa je držala le Taja Gradišnik Klanjšek, na drugi strani je imela gostujoča podajalka Špela Marušič na voljo več razpoloženih soigralk. Zatkovićeva je svojo ekipo popeljala do vodstva z 9:2, po asu Polone Marušič in vodstvu z 21:12 pa je bil tudi drugi niz praktično odločen. Zmago v njem je z novim asom potrdila Špela Marušič.

  Najbolj izenačen je bil tretji niz. Do šeste točke so domače odbojkarice sledile gostjam, ki so s točko Mihalinčeve povedle z 11:7, z dvema zaporednima Zatkovićeve pa s 16:10. Šest točk prednosti so imele kamniške odbojkarice tudi pred vstopom v končnico, ko je bila uspešna Manja Jerala, do zmage pa so prišle z novo točko razpoložene Eve Zatković.