Iz Brčkega po vodstvu z 2:0 s točko

  Odbojkarji Calcit Volleyja še niso popolnoma pozabili na poraz proti ekipi Union Raiffesinen Waldviertel v prejšnjem krogu, saj so v šestem krogu srednjeevropske lige v gosteh izgubili še z  domačo Mladostjo Brčko z 2:3 (16, 11, -30, -22). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 16. novembra, ob 20. uri, gostili SK Zadrugo Aich/Dob, ki je nocoj s 3:1 premagala ACH Volley.

  Mladost Brčko – Calcit Volley   3:2 (-16, -11, 30, 22, 11)

  Brčko – Dvorana Gimnazija-Magnet, gledalcev 500, sodnika: Bardić, Muha (oba Hrvaška).

  Mladost Brčko: Lukić (L), Delić 21, Trakić, Čendić (L) 1, Colo 11, Eminović 6, Vojak 13, Gajić 12, Vidović 2, Divljan, Tanić, Cirić. Trener: Branko Mišić.

  Calcit Volley: Pereira 12, Hribar (L), Bregar 14, Koncilja 13, Hebda 23, Jordanov (L), Planinc, Brulec 8, Kvas, Lakner, Kotnik 18, Štembergar Zupan, Lazar, Rotar. Trener: Marko Brumen.

  Minulo soboto so kamniški odbojkarji pred svojimi navijači doživeli hladen tuš, saj proti Union Raiffesinen Waldviertlu niso osvojili niti niza. Da zmaga Avstrijcev ni bila naključna, se je potrdilo nocoj, saj so na domačem igrišču s 3:0 premagali tudi Maribor. Blizu maksimalne zmage so bili tudi Kamničani na gostovanju v Brčkem, ki pa so po vodstvu z 2:0 v nizih popustili, tako da so se domov vrnili le s točko. Zanimivo je, da so Kamničani kar 19 točk dosegli z blokom, domačini le šest, ob tem so bili gostje boljši tudi na sprejemu, bolj učinkoviti v napadu, dosegli pa so tudi več asov, toda naredili so kar 36 lastnih napak.

  Varovanci Marka Brumna so odločni vstopili v dvoboj z domačini, ki so do zdaj v srednjeevropski ligi vknjižili zmago proti ekipi SK Zadruga Aich/Dob, s katero se bodo slovenski podprvaki pomerili v prihodnjem krogu. Do prve večje prednosti so prišli z uspešnim napadom razpoloženega Milosza Hebde (13:9), pri njihovem vodstvu s 14:10 pa se je poškodoval domači libero Mladjan Lukić. Z zaporednima točkama so se jim odbojkarji iz Brčkega še približali na dve točki zaostanka (12:14), do konca niza pa je bilo vse v znamenju Kamničanov. S servisi je blestel Domen Kotnik, ki je z asom svojo ekipo popeljal do vodstva z 21:13, domačo ladjo pa je s tremi zaporednimi točkami potopil Hebda.

  V drugem nizu je bila na igrišču praktično samo ena ekipa – Calcit Volley. Domačinom ni uspevalo popolnoma nič, popolnoma so padli na sprejemu, Kamničani so dosegli kar pet asov, v napadu pa je Jan Brulec razigral celotno zasedbo. Z zaporednima blokoma Hebde in Maria Koncilje so Kamničani povedli s 15:5, niz pa je končal Brulec z varanjem na mreži.

  Toda v tretjem nizu so zobe pokazali tudi domači odbojkarji. Tudi po zaslugi kamniških odbojkarjev, ki so popustili na sprejemu, naredili so tudi veliko lasnih napak, predvsem pa niso zaustavili domačega korektorja Jovana Delića. Prvi so do zaključne žoge sicer prišli domačini, nato so dve imeli Kamničani, v maratonski končnici pa so bili na koncu bolj zbrani odbojkarji Mladosti, ki so do niza prišli zahvaljujoč še eni lastni napaki Calcit Volleyja.

  Tudi v četrtem nizu so odbojkarji Mladosti ves čas držali korak s Kamničani, ki so še naprej prevladovali v bloku, prav tako so bili dokaj učinkoviti v napadu, vendar so domačini s točko Jovana Delića povedli z 11:7. Ko je Maxson Pereira na štirinajsti točki izid izenačil, Domen Kotnik pa svojo ekipo popeljal do vodstva z 18:17, je dišalo po preobratu, toda po izenačenju na 20:20, je v kamniški ekipi prišlo do kriznih minut. Domačini so dosegli štiri zaporedne točke, dve so sicer Kamničani še ubranili, za izenačenje v nizih je nato poskrbel Amir Colo.

  Odločilni peti niz so bolje začeli kamniški odbojkarji, ki so s točko Hebde povedli s 4:2, vodili pa so tudi še s 7:5. Vendar pa njihovo nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, domačini so jim z delnim izidom 5:1 pobegnili za dve točki (10:8), vseh upov po preobratu pa je bilo konec po treh zaporednih napakah kamniške ekipe, saj je Mladost prišla do kar štirih zaključnih točk za zmago. Drugo je izkoristil Azur Eminović.