Po skoraj petih mesecih v Braslovčah

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja, ki jo v letošnji sezoni spet vodi Gašper Ribič, bo v soboto, 13. marca, v Braslovčah, ob 19. uri, po skoraj petih mesecih spet igrala v 2. DOL. V svoji do zdaj edini tekmi so premagali Črnučane, vendar ta tekma ne velja več, saj so se zaradi epidemije covida-19 na OZS odločili, da bo drugoligaško tekmovanje potekalo na novo in to po enokrožnem sistemu.

  »Poleg treningov, ki jih je bilo že tako manj, so zelo pomembne tudi same tekme. To še zlasti velja za tako mlade ekipe, kot je naša, kajti igralci nujno potrebujemo tekmovalne izkušnje, ob tem pa lahko tisto, kar delajo na treningih, pokažejo tudi na tekmah. Čeprav bo samo enokrožni sistem v drugi ligi, smo vseeno zadovoljni in veseli, da bomo letos sploh kaj odigrali in da bomo videli ali so fantje kaj napredovali. Dobro bo tudi, da bodo spet dobili nazaj nekaj tekmovalnega ritma,« se vrnitve na odbojkarska igrišča veseli trener Gašper Ribič, ki ima z izjemo Tea Podobnika, v drugi ekipi Calcit Volleyja same mladince in kadete.

  Navkljub tako mladi ekipi so se v kamniškem taboru pred začetkom sezone spogledovali po čim višji uvrstitvi, morda celo z napredovanjem v 1B. ligo. Toda po tako dolgem premoru je težko reči, kam ekipa sploh sodi. Seveda to velja tudi za njihove tekmece v 2. DOL.

  »Pred nami je ena najbolj negotovih tekmovanj. Pri vseh ekipah je zelo veliko neznank, saj nihče od nas ne ve, kam trenutno sodi. Naš prvi cilj bo, da prikažem predvsem dobro igro, čim bolj povezano, kolikor se to v tem trenutku pač da, ker prav veliko časa za uigravanje niti nismo imeli. Poznalo se nam je, da so bili Miha Okorn, Gregor Frece in Luka Blaževič na pripravah z reprezentanco, tako da je bilo na treningih manj igralcev, kot bi si želel. Tudi zato na treningih ni bilo veliko poudarka na uigravanju, saj nas pogosto niti ni bilo dovolj, da bi igrali šest na šest. Tako da bomo v soboto po dolgem času spet igrali šest na šest. Želim si le, da bi fantje v Braslovčah, kjer bomo brez Freceta in Okorna, ki sta s kadetsko reprezentanco v kvalifikacijah za EP, prikazali svojo najboljšo igro, zagotovo pa bo naš cilj vsako tekmo dobiti.«

  Tekme v drugi ligi bodo za Ribičeve varovance hkrati tudi priprava za mladinsko ligo, ki bo tudi letos, žal, potekala po turnirskem sistemu. »Drugače se žal tekmovanja ne bi dalo izpeljati. Ampak tako, kot sem dejal že za drugoligaške tekme, dobro je, da bomo sploh lahko igrali. Škoda bi bila, da ta generacija ne bi mogla igrati tudi mladinskega državnega prvenstva. Za nekatere bo to zadnja sezona in mislim, da imamo ekipo, ki bi se lahko borila za najvišja mesta. Toda tudi za to tekmovanje velja, da je v tem trenutku težko govoriti, kam sodimo. Prvi cilj je, da se uvrstimo med šest najboljših, kar bo pomembno tudi za prihodnjo sezono, da nam ne bi bilo treba igrati kvalifikacij,« pa je o mladinskem državnem prvenstvu, ki se bo začelo s turnirjem v dvorani OŠ Stranje, 21. marca, dejal Ribič.

  Za drugo ekipo Calcit Volleyja bodo v nadaljevanju sezone igrali: Teo Podobnik, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Marko Medved, Mark Uršič, Gregor Frece, Rok Podbregar, , Ambrož Poljanšek, Žiga Koncilja, Nejc Kregar in Anže Vrhovnik.