Flajsovi varovanci po zmagi nad Mariborčani tretji

  V desetem krogu 2. DOL za moške je v dvorani OŠ Stranje druga moška ekipa Calcit Volleyja s 3:0 (20, 22, 19) premagala drugo ekipo Merkur Maribora. Tudi v prihodnjem krogu bodo Calcitovci igrali doma, njihov nasprotnik pa bo v soboto, 18. decembra, ob 17.30 ekipa Črnuče II.

  Calcit Volley II – Merkur Maribor II   3:0 (20, 22, 19)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 30, sodnika: Rozman, Vratarič.

  Calcit Volley II: Podbregar, Blaževič, Medved (L), Okorn, Felkar, Pristovnik, Frece, Koncilija, Poljanšek, Uršič, Burkeljca. Trener: Andrej Flajs.

  Merkur Maribor II: Vodušek, Novoselnik (L), Najdič, Belec, Avšič, Toplišek, Urbanc, Iršič, Badrov. Trener: Andrej Terzer.

  Že v prvem letošnjem medsebojnem srečanju drugih ekip Calcit Volleyja in Merkur Maribora so bili s 3:1 boljši kamniški odbojkarji, ki so se veselili tudi v drugo. Z zmago so na prvenstveni lestvici prehiteli Vet4Pet Triglav, ki je kot prvi v letošnji sezoni doma s 3:2 premagal Kostanjevico na Krki, vendar imajo Kranjčani tekmo manj.

  Domači odbojkarji so dvoboj z Mariborčani začeli v postavi Luka Blaževič, Gregor Frece, Jure Burkeljca, Ambrož Poljanšek, Miha Okorn, Gregor Felkar in Marko Medved na liberu. Že v uvodnem nizu so bili boljši na servisu, bolj raznovrstni v napadu, z agresivnim blokom pa so prihajali do prednosti v vseh treh nizih. V tretjem je domači trener Andrej Flajs taktično menjal igralce, tako da so prav vsi dobili svojo priložnost.

  »Zadovoljen sem s prikazano igro, še več želje pa bi si želel v obrambi. Oba naša podajalca Luka Blaževič in Žan Uršič sta dobro razigrala svoje napadalce. Veliko težja tekma nas čaka prihodnjo soboto, ko bomo gostili Črnučane,« je po šesti zmagi svojih varovancev v letošnji sezoni dejal Andrej Flajs.