Uspešen vikend za kamniške kadetinje in kadete

  Kadetinje Calcit Volleyja so na drugem turnirju v 2. ligi zahod A na turnirju na Jesenicah prišle do novih dveh zmag. Na Jesenicah so z 2:0 (23, 25) premagale Triglav Kranj II, prav tako z 2:0 (20, 20) pa še Prochrom Bled. Vse pohvale za svojo prvo zmago v 1. ligi pa si zaslužijo tudi kadeti, ki so v dvorani OŠ Stranje premagali Merkur Maribor z 2:1 (16, -24, 11), v drugi tekmi pa so morali priznati premoč ekipe Ljubljana Volley, ki je zmagala z 2:1 (-21, 19, 11).

  Calcitovke so se pod vodstvom Katarine Vraber v prvi svoji tekmi turnirja na Jesenicah morale pošteno potruditi, da so premagale drugo ekipo Triglava. V prvem nizu so že zaostajale za svojimi nasprotnicami, vendar so ob boljšem servisu najprej ulovile Kranjčanke, v napeti končnici pa so povedle z 1:0 v nizih. V drugem nizu so priložnost dobile tudi mlajše igralke, ki so jo izkoristile in še en niz dobile na razliko. Tudi drugo tekmo proti Blejkam so prvi niz začele nekoliko zadržano, veliko boljše pa je bilo zato nadaljevanje. Čeprav se je tudi drugi niz končal z izidom 25:20 za Calcit Volley, je bil bolj izenačen, spet pa so priložnost dobile mlajše kamniške igralke.

  »Na obeh tekmah smo nekoliko slabše začele, zato pa je bilo nadaljevanje veliko boljše. Veseli me, da so priložnost lahko dobile naše mlajše igralke, ki so jo dobro izkoristile, s tem pa so pridobile tudi dragocene izkušnje,« je bila z igro na turnirju na Jesenicah zadovoljna Katarina Vraber, trenerka kadetinj Calcit Volleyja, ki so igrale v postavi: Zoja Somrak, Zoja Potočnik, Kristina Stupar, Vita Vavpetič, Tanja Gajić, Neža Skvarča, Neža Zarja Kovač, Zala Ivanovič Loparec, Mia Marija Vravnik, Allegra Vučurević, Tajda Adrovič Flisar, Špela Butalič, Nika Kordič Zamljen in Petra Žavbi.

  V nedeljo, 19. decembra, čaka kamniške kadetinje, ki so po štirih odigranih tekmah brez poraza na prvem mestu v 2. ligi zahod A, turnir v Krškem, kjer se bodo ob domači ekipi pomerile še z Domžalami.

  Krtovi varovanci do prve zmage v 1. ligi

  Na prvem turnirju 1. kadetske lige, ki je bil pred 14 dnevi v Ljubljani, so bili Calcitovci na obeh tekmah proti ACH Črnučam in Krki obakrat blizu zmagi, vendar so bili obakrat slabši v tie-breaku.. Tudi v Stranjah sta se obe njihovi tekmi končali šele po tretjem nizu. V prvi so bili v prvem nizu precej boljši od Mariborčanov, ki so v drugem izkoristili nekoliko slabšo igro domače ekipe, v tie-breaku pa so Calcitovci le prišli do svoje prve zmage v 1. ligi. Zelo blizu uspeha so bili tudi v tekmi z Ljubljančani. Spet so dobili uvodni niz, v drugem in v tie-breaku pa so bili bolj zbrani gostje. Toda že to nedeljo bodo imeli varovanci Kristijana Krta priložnost, da Ljubljani Volley vrnejo za poraz v Stranjah, ko se bodo z njimi v Novem mestu pomerili še enkrat. Njihov drugi nasprotnik bo Krka.

  »Tudi na tokratnem turnirju fantje s predstavo niso razočarali. Proti Mariboru smo, čeprav v igri nismo blesteli, končno zabeležili prvo zmago v prvoligaškem tekmovanju. Tudi druga tekma proti nasprotnikom iz Ljubljane se je začela odlično, ekipa se je odlično držala dogovorov. V drugem nizu je nasprotnik na začetku niza hitro pobegnil in do konca niza smo jih kljub dobri igri neuspešno lovili. Tretji niz je bil izenačen, po menjavi strani pa so gostje dobili tri ključne ’50:50′ žoge in žal odnesli zmago. Fantje vseeno lahko z dvignjeno glavo gledajo naprej, pokazali so lepo odbojko in že prihodnji teden bo možnost za nove zmage,« je po turnirju v Stranjah dejal Kristijan Krt, trener kadetov Calcit Volleyja, ki so igrali v postavi: Jakob Drolc, Enej Sladič, Jaka Albič, Maj Koncilija, Gašper Babnik, Noel Hostnik, Marcel Kotnik, Nik Špoljarič, Tilen Novak, Tristan Hodak, Zack Hurwits, Urban Stanovnik.