Zmaga za rojstni dan Jana Klobučarja

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 11. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Panvito Pomgrad s 3:1 (11, -21, 20, 29). Že v torek, 14. decembra, Calcitovce v svoji dvorani čaka tekma sedmega kroga srednjeevropske lige proti ekipi Union Raiffeisen Waldviertel, v domačem prvenstvu pa bodo prihodnjo soboto gostoval v Kanalu pri Salonitu.

  Calcit Volley – Panvita Pomgrad  3:1 (11, -21, 20, 29)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Novak, Kern.

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 14, Purić, Kosmina 4, Gasparini 18, Klobučar 6, Siirilä 4, Brulec 3, Beravs, Plot (L), Mujanović 5, Pavlović 19. Trener: Matija Pleško.

  Panvita Pomgrad: Vori (L), Vinkovič 16, McConnell 12, Drvarič 2, Vrabl (L), Radović 8, Rojnik 13, Lakner 3, Bedrač, Fužir 1, Novak (L), Hafner, Grabar. Trener: Dejan Fujs.

  Calcitovci so po domačem porazu z ACH Volleyjem pred 14 dnevi zabeležili štiri zaporedne zmage, dve v četrtfinalu Pokala Slovenije, po enkrat pa so bili uspešni v domačem prvenstvu in v srednjeevropski ligi. Manj uspeha so imeli v zadnjem obdobju Sobočani, ki so v četrtfinalu pokala obakrat izgubili z Merkur Mariborom, v prvenstvu pa so zadnjič zmagali v šestem krogu, ko so bili doma boljši od Črnuč. Prvo medsebojno tekmo v letošnji sezoni so s 3:1 v Murski Soboti dobili kamniški odbojkarji. Napeto je bilo tudi v Kamniku, spet pa so se veselili odbojkarji Calcit Volleyja pri katerih je Jan Klobučar praznoval svoj 29. rojstni dan.

  Domači odbojkarji so z asom Jana Brulca povedli s 4:0, tako da je gostujoči trener že takoj v uvodu niza vzel prvi polminutni odmor. Tudi po njem so Calcitovci dosegli še dve zaporedni točki, obe z blokom Danilo Pavlović in šele Dino Vinkovič je prekinil serijo domačih točk. Drugi polminutni odmor so Sobočani vzeli pri zaostanku sedmih točk (2:9) in bloku Mitje Gasparinija. Vendar tudi po njem gostje niso prišli do svoje igre, tudi zahvaljujoč servisom Gasparinija, kajti po njegovem drugem asu so za Calcitovci zaostajali že za dvanajst točk (3:15). Niz, v katerem so domači odbojkarji popolnoma nadigrali gostujoče, je bil tako odločen, zadnjo točko pa je dosegel Gasparini z asom.

  V začetku drugega niza so soboški odbojkarji še vodili s 3:1, toda po petem kamniškem bloku, tretjem Gasparinija, je že bilo 4:3 za Calcit Volley. Z blokom Jakoba Rojnika so gostje še enkrat povedli (7:6), vodili so tudi še pri izidu 9:8, z asom Jana Brulca pa so do prednosti spet prišli domači odbojkarji. Sobočani se niso predali, v napadu sta se razigrala Rojnik in Vinkovič, po asu Connorja McConella pa so domačinom pobegnili za dve točki (18:16). Calcitovci so nekoliko lažje zadihali po izenačenju Gasparinija na 19. točki, vendar ne za dolgo, kajti po asu Jureta Laknerja so spet zaostajali za dve točki (19:21), po novem bloku Rojnika pa so Sobočani prišli do treh zaključnih žog za izenačenje v nizih. Izkoristili so prvo.

  Z blokom Tommija Siirilä so Calcitovci pri 7:6 prvič v tretjem nizu prišli do vodstva, a so Sobočani s točko Vinkoviča spet povedli (9:8). Ne za dolgo, kajti domačini so jim vrnili z dvema zaporednima blokoma (Brulec, Bregar), po lastni napaki gostov pa so jim pobegnili na 16:14. Dejan Fujs se je odločil za prvi polminutni odmor v tretjem nizu, toda po točki Gasparinija je bilo 18:15 za domačo ekipo, po napaki gostov že 20:16. Z dvema odličnima servisoma je kapetan kamniške ekipe Gasparini praktično odločil niz, saj so Calcitovci prišli do šestih zaključnih žog za vodstvo z 2:1 v nizih. Izkoristili so tretjo.

  Tudi četrti niz je bolje začela gostujoča ekipa, ki je z asom Urbana Drvariča povedla s 5:2, z novim asom, tokrat Branislava Radovića pa z 8:4. S tem pa težav za Calcitovce ni bilo konec, kajti po njihovi lastni napaki so Sobočani pobegnili za pet točk (10:5), na servis Jureta Laknerja pa že za sedem (15:8). Z dvema zaporednima asoma Nika Mujanovića so se Kamničani gostom približali na tri točke zaostanka (14:17), s točko Pavlovića pa le še na točko (17:18). Tokrat se je za polminutni odmor odločil Dejan Fujs, vendar je Miha Bregar z blokom izid na 21. točki izenačil, Pavlović z asom pa Kamničane popeljal do vodstva z 22:21. Do prve zaključne žoge so vendarle prišli Sobočani, ki so imeli nato še tri, tretjo za končno zmago domače ekipe pa je z blokom priboril Mujanović.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Po prepričljivo dobljenem uvodnem nizu sem fantom dejal, da nas v nadaljevanju verjetno čaka veliko težja tekma. V uvodnem nizu je bilo vse skupaj že kar prelepo, veliko smo naredili s servisom, vedeli pa smo, da bomo v tem ritmu tri nize težko igrali. Je pa res, da je bila nocojšnja zmaga res prigarana, sem pa vesel določenih reakcij svoje ekipe, kako se je borila za vsako točko v četrtem nizu. Sobočani si zaslužijo vse pohvale za igro v polju, ko so rešili nekaj močno udarjenih žog z naše strani in to nam je nekoliko spodrezalo krila. Čestitke gostom za prikazano igro, sem pa vesel, da smo ostali pri treh točkah.«