Tokrat Šentvidčanke premagale brez izgubljenega niza

  Odbojkarice druge ženske ekipa Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga 1B. DOL za ženske v derbiju s 3:0 (24, 18, 13) premagale Šentvid. V prihodnjem krogu bodo Kamničanke, v petek, 24. novembra, ob 17.30, gostovale na Prevaljah.

  Calcit Volley II – Šentvid  3:0 (24, 18, 13)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje Stahovica, gledalcev 50, sodnika: Kodelič, Tomec.

  Calcit Volley II: Mohorič 3, Špoljarič 12, Topič 3, Štern, Maček 12, Vravnik , Lončar 3, Stupar, Butalič (L), Žvegla, Sitar 11, Gojak (L), Vukojević 4, Gimpelj 10. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Šentvid: Kolmanič 16, Karamatić, Marolt, Živković 1, Peklaj 2, Uhan Bilčar, Mavec, Keber, Tršan, Križanič 12, Šarkanj 2, Omahen. Trener: Jaroš Štekl.

  V prejšnjem krogu  so Kamničanke prvič v letošnji sezoni morale priznati premoč svojim nasprotnicam. Boljši od njih je bil v svoji dvorani Krim, toda varovanke Tjaše Gadža so se proti Šentvidu vrnile na zmagovite tirnice. Kamničanke so Šentvidčanke s 3:1 premagale že v prvi medsebojni tekmi letošnje sezone, to pa je bil zanje tudi edini dozdajšnji poraz.

  Prvi niz je bolje začela domača ekipa, ki je z blokom Zale Špoljarič, ki je med tednom dobro opravila svoje nalogo na mestu proste igralke v tekmi lige prvakinj, ko je igrala za prvo ekipo Calcit Volleyja proti poljski ekipi Grot Budowlani Lodž, povedla s 4:1. Z novim blokom, tokrat Adriane Vukojević, so gostjam pobegnile že za štiri točke (14:10), toda po polminutnem odmoru so se gostje vrnile v igro in po napaki domače ekipe so izid izenačile na 16:16. Lastne napake so bile do konca niza še naprej največja težava, s katero so se soočale Kamničanke, kar so Šentvidčanke izkoristile in po asu Sare Peklaj povedle z 20:19. Gostje so prišle tudi do treh zaključnih žog, vendar so domače odbojkarice vse tri rešile. Veliko zaslug za to je imela Anja Maček, ki je svoji ekipi priborila tudi prvo zaključno žogo. Z asom jo je izkoristila Tina Topič.

  Tudi drugi niz je bolje začela domača ekipa, ki je na servis Kaje Gimpelj, dosegla je tudi dva asa, gostjam pobegnila za sedem točk (10:3). Tokrat za razliko uvodnega niza Šentvidčankam niso več dovolile priključka, čeprav so se jim z napadom Lavre Križanič približale le na dve točki zaostanka (12:14). Dve točki so gostje zaostajale še pri izidu 15:17, z napadom Špoljaričeve in dveh Sare Sitar pa so Kamničanke prišle do varnih pet točk prednosti (20:15), vodstvo z 2:0 v nizih pa je potrdila Katjuša Mohorič.

  Tretji niz je minil v popolni prevladi domače ekipe, čeprav so Šentvidčanke po treh zaporednih točkah Kolmaničeve povedle s 6:3. Toda po bloku Topičeve za izenačenje na 7:7 so Kamničanke na servis Špoljaričeve, ki je dosegla tudi dva asa, dosegle deset zaporednih točk za vodstvo s 17:7. Tekma je bila s tem odločena, vseeno pa visoko vodstvo ni uspavalo kamniških princesk, ki so po lastni napaki gostij prišle še do svoje sedme zmage v letošnji sezoni, imajo pa še tekmo manj proti Braslovčam, ki jo bodo odigrale 29. novembra.

  Izjava po tekmi

  Sara Sitar, odbojkarica Calcit Volleyja: »V prvem nizu smo naredile preveč lastnih napak, vendar smo ga na koncu vseeno dobile. Ko smo v drugem in tretjem nizu igrale bolj zbrano in zmanjšale število lastnih napak, smo lahko pokazale tisto, kar znamo in zasluženo zmagale.«