Dobljani so premagali tudi ACH Volley

    Za odbojkarje Calcit Volleyja vse do zaključnega turnirja pokala Slovenije, ki bo med 21. in 23. decembrom v Kanalu, ne bo premora. V sredo, 12. decembra, se bodo v petem krogu srednjeevropske lige ob 20. uri v ŠD Kamnik pomerili z ekipo SK Posojilnica Aich/Dob, ki je v letošnji sezoni v tem tekmovanju premagala ACH Volley.

    Za Kamničani je izredno naporno srečanje z Mariborčani, ki so ga sicer dobili s 3:0, vendar je dvoboj trajal uro in pol, do zmage pa so prišli na vse prej kot lahek način. Dva od treh nizov sta se končala na razliko, obakrat so bili sredi niza v prednosti gostujoči odbojkarji, domačini pa so se vrnili v igro ter bili obakrat v končnici bolj zbrani. »Namesto da bi določene žoge odigrali bolj natančno, smo dovolili nasprotniku, da nam je pobegnil. Vendar lahko igralcem le čestitam, da so se po zaostanku vrnili v igro ter tekmo dobili, žal pa zaradi urnika tekmovanj ne bomo imeli prav veliko možnosti, da s treningi popravimo svoje napake, saj si tekme sledijo ena za drugo. Tako bomo že v sredo igrali z Dobljani, ki bodo vse prej kot lahek nasprotnik,« je po zmagi nad Mariborčani, pri katerih je spet blestel šele 16-letni Rok Možič, dejal Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja.

    Gostje iz Doba, ki jih že nekaj sezon vodi nekdanji slovenski reprezentant Matjaž Hafner, so aktualni avstrijski državni prvaki, saj Innsbruck igra v nemškem državnem prvenstvu. V njegovi odsotnosti so Dobljani v domačem prvenstvu tudi v letošnji sezoni brez konkurence. V enajstih tekmah še niso izgubili. Tudi v srednjeevropski ligi jim gre za zdaj dobro, saj so v štirih tekmah izgubili le proti Kazincbarciki, s 3:2 pa so na kolena spravili ACH Volley. V svojih vrstah imajo tudi štiri slovenske odbojkarje; Nejca Pušnika, ki za Dobljane igra že skoraj desetletje, po nekaj letih se je vrnil Jure Kasnik, novinca pa sta Matej Mihajlović in Matej Kök, ki bosta ob Maximillianu Landfahrerju tudi najbolj nevarna za kamniško ekipo.

    Komentarji