Za vrnitev na drugo mesto

    Le dobrih deset dni potem, ko so v pravi drami in zmagi v zlatem nizu odbojkarice Calcit Volleyja v četrtfinalu pokala Slovenije izločile Formulo Formis, se bosta ekipi v sredo, 12. decembra, ob 19. uri, v VŠD Hoče pomerili v zaostali tekmi osmega kroga 1A. DOL za ženske. Za Kamničanke bo tekma zelo pomembna, saj bi z zmago na drugem mestu prehitele Novo KBM Branik.

    Na sobotnem derbiju z GEN-I Volleyjem so varovanke Gregorja Rozmana naredile preveč lastnih napak tako na servisu kot v napadalnih akcijah, da bi bile lahko bolj konkurenčne trenutno vodilni ekipi državnega prvenstva. Ob kar 27 lastnih napakah, Novogoričanke so jih naredile le šest, je bilo težko računati na kaj več kot na poraz.

    »Dejansko je bilo število lastnih napak preveliko. Na trenutke nismo igrali slabo, vendar premalo zbrano, medtem ko nasprotnice skorajda niso grešile. Škoda, da smo zapravili priložnost in prvega dela prvenstva ne bomo končali na prvem mestu, vendar je ta tekma za nami. Pred nami je zdaj Formula Formis, ki nas je pošteno namučila v četrtfinalu pokala Slovenije. Zagotovo bodo po tem porazu njihove igralke še bolj motivirane,« je pred novo tekmo svojih varovank dejal Gregor Rozman, trener prve ženske ekipe Calcit Volleyja.

    Formula Formis je v soboto pričakovano zlahka prišla do novih treh točk v dvoboju z Ljutomerčankami. Trenutno je na petem mestu prvenstvene lestvice, njen cilj je ob koncu rednega dela najmanj četrto mesto, trener Iztok Kšela pa ima na voljo nekaj odličnih posameznic. To so na obeh četrtfinalnih pokalnih tekmah na svoji koži občutile tudi Kamničanke, ki so po vodstvu z 2:0 v nizih popustile, nato pa so vse skupaj reševale v tie-breaku in zlatem nizu.

    Komentarji