Kadetinje brez poraza v A ligo

  Prva ekipa kadetinj Calcit Volleyja je tudi na turnirju v Portorožu prepričljivo dobila obe tekmi in brez poraza osvojila prvo mesto v kvalifikacijski skupini H. Z zmago in porazom so turnir v dvorani OŠ Toma Brejca v skupini H končale odbojkarice druge kadetske ekipe, ki imajo zdaj štiri zmage in poraze, svoj zadnji turnir pa bodo igrale v soboto, 22. decembra, v dvorani OŠ Ihan.

  Na turnirju v športni dvorani Lucija so varovanke Francija Obolnarja po sobotni zmagi v Puconcih v 1A. DOL za ženske opravičile vlogo favoritinj ter obe svoji tekmi zanesljivo dobile. Čeprav je bila kakovostna razlika na njihovi strani, so v obe tekmi vstopile resno, brez podcenjevanja, plod tega pa sta bili novi dve zanesljivi zmagi. Na prvi tekmi so z 2:0 (7, 8,) premagale domači VC Portorož, na drugi pa so bile z 2:0 (7, 14) boljše še od ekipa Galeb grup Robotina. Kamničanke so svoj edini niz v kvalifikacijski skupini H izgubile na prvem turnirju v dvorani OŠ Toma Brejca, ko jim ga je v prvem nizu odvzel Neptun Kanal, ki bo s tekmovanjem prav tako nadaljeval v A ligi.

  »Dekleta si zaslužijo vse pohvale za obe današnji tekmi, pa ne samo za ti dve, kajti večina je v osmih dneh odigrala šest tekem, vseh šest so tudi zmagale, vmes so imele štiri treninge, dvakrat fitnes … Vse to pa so opravile brez pritoževanja. Resnično si zaslužijo spoštovanje,« je svoje varovanke pohvalil Franci Obolnar.

  V Portorožu so za kadetinje Calcit Volleyja igrale: Tina Topič, Alja Somrak, Zala Krašovec, Zala Špoljarič, Manja Jerala, Lara Bošeska, Tara Gojak, Nives Juhant in Živa Javornik.

  Pohvale za svojo igro si zaslužijo tudi kadetinje druge kamniške ekipe, ki jo sestavljajo dekleta, ki so vse po vrsti še starejše deklice. Z malce sreče in več zbranosti v končnici prvega niza bi se njihov lokalni derbi z Domžalami lahko končal tudi kako drugače kot s porazom 0:2 (-24, -21). Ob koncu prvega niza so naredile preveč lahkih napak, kar je bilo zanje usodno, v drugem pa so vodile tudi že s petimi točkami prednosti, vendar so na koncu popustile na sprejemu servisa. Kar jim ni uspelo v napetem dvoboju z Domžalčankami, jim je proti vodilni ekipi skupine G, Vitalu Ljubljani. Z odlično igro so z 2:1 (22, -11, 16) presenetile Ljubljančanke, tako da so v svoji skupini osvojile četrto mesto. Že prvi niz je postregel s presenečenjem, v drugem so se Ljubljančanke le zbudile, zato pa so v tretjem mlade Kamničanke spet prikazale odlično igro in prišle do zaslužene zmage. »Dekleta so presenetile s svojo igro. Že proti Domžalčankam so bile blizu uspeha, zato pa so do nje prišle proti vodilnemu Vitalu. Glede na ves trud, ki so ga vložile v ta turnir, so si tudi zaslužile zmago,« je po domačem turnirju v dvorani OŠ Toma Brejca dejala trenerka Katarina Vraber.

  Za kadetinje Calcit Volley II so igrale: Neža Sitar, Noemi Žvegla, Nina Ifko, Neža Skvarča, Lejla, Kočan, Klara Toševski, Alexandra Stupar, Kristina Stupar, Anja Nograšek, Eva Ogrinec, Anamarie Štern, Nika Kordič Zamljen.

  Medtem ko so kadeti prve ekipe Calcit Volleyja v skupini D s kvalifikacijami končali že pred tremi tedni, na koncu so s šestimi zmagami in dvema porazoma osvojili drugo mesto in se uvrstili v A ligo, je druga kadetska ekipa turnir v Kočevju končala z zmago in porazom. Na prvi tekmi so izgubili proti ACH Črnučam z 0:2 (-20, -11), zato pa so na drugi z 2:0 (25, 23) premagali domačine turnirja ter tekmovanje končali na četrtem mestu.