Trikrat 25:19 za še eno kamniško zmago

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v zadnji tekmi turnirja srednjeevropske lige doma premagali Mladost Ribolo s 3:0 (19, 19, 19). V soboto, ob 17.30, se bodo Kamničani, ob 17.30, v šestem krogu Sportklub prve odbojkarske lige pomerili s Črnučami.

  Calcit Volley – Mladost Ribola 3:0 (19, 19, 19)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Tillmann, Adler (oba Mad).

  Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 14, Vinkovič 9, Lazar 3, Okorn 3, Klobučar, Košenina (L), Arsenoski 3, Okroglič 6, Sosa Sierra, Aponza 10, Pavlović 5. Trener; Matija Pleško.

  Mladost Ribola: Daca 4, Barać 5, Mustapić, Strugar, Kulušić 6, Cvijović 4, Aganović (L), Mehić 7, Stojić, Jurić 3, Jureta 12, Jurković (L). Trener: Ivan Rančić.

  Gostje iz Kaštele so bili v prvih dveh tekmah kamniškega turnirja obakrat poraženi, do svojega edinega niza so prišli na uvodni tekmi s Spartakom Myjavo. Pred začetkom sezone so računali na tri ukrajinske odbojkarje, ki zaradi situacije v njihovi domovini niso prišli, v nadaljevanju sezone pa naj bi se jima pridružila dva Kubanca. Z manj skrbmi so vsaj na začetku sezone Kamničani, ki so v srednjeevropsko ligo vstopili z dvema zmagama.

  V uvodnem nizu sta bili ekipi do pete točke izenačeni, z asom Daniela Aponze pa so domačini prvi prišli do dveh točk prednosti, po uspešnem napadu Nika Mujanovića do treh (9:6). Vendar veselje v domači ekipi ni bilo dolgotgrajno, kajti po servisu Bruna Baraća je bil izid že na deveti točki izenačen. Kamničani so se po tem izenačenju zbrali, z blokom Aponze pa so spet prišli do treh točk prednosti (13:10), toda po polminutnem odmoru gostujočega trenerja Igorja Rančića je sledilo še zadnje izenačenje v uvodnem nizu, kajti Jure Okroglič je poskrbel za še eno kamniško prednost s tremi točkami (16:13). Pred vstopom v končnico niza je do svojega prvega bloka na tekmi prišel Uroš Pavlović za vodstvo z 19:15. To pa je bila prednost, ki je Kamničani niso več izpustili iz
  rok, s svojim tretjim blokom je niz končal Aponza.

  V prvem nizu so domači odbojkarji kar sedem točk dosegli z blokom, trikrat so bili v tem elementu igre uspešni Kaštelani, ki so v drugem nizu do izida izida 9:10 držali korak s Kamničani. S štirimi zaporednimi točkami na servis Dina Vinkoviča so varovanci Matije Pleška nasprotnikom pobegnili na 14:9, prednost pa so brez večjih težav ohranili do konca niza. Domači odbojkarji so še naprej prevladovali v bloku, boljši so bili tudi v napadu, zadnjo točko za vodstvo z 2:0 pa je dosegel Miha
  Okorn, najboljši igralec lanskoletnega evropskega prvenstva do 17 let v Albaniji.

  Z Okornom na sprejemu, ki je v igro vstopil že sredi uvodnega niza in nato na sredi drugega, so Kamničani začeli tudi tretji niz. Ob njem je bil drugi sprejemalec Dino Vinkovič, v bloku sta bila Aponza in Luka Lazar, ki je v igro vstopil ob koncu drugega niza, na podaji Arsenoski, na mestu korektorja Mujanović in na liberu Alan Košenina. Tudi v tretjem nizu so bili domačini tisti, ki so prvi prišli do nekaj večje prednosti (10:7), zato je Rančić vzel polminutni odmor, a so po njem Kamničani dosegli še dve točki. Zadnjo Lazar z asom. Kaštelani so se sprijaznili s še tretjim porazom v Kamniku, tekmo pa je s še eno točko končal Okorn.

  Izjavi po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: “Moja želja je bila, da čim več priložnosti dobijo igralci, ki so do zdaj manj igrali. To se je tudi zgodilo. V prvem nizu smo naredili morda nekoliko preveč nerezonskih servisov, lahko bi bil kakšen avt manj. Drugače pa sem z igro zadovoljen, nasprotnik je bil na papirju lažji, vendar so takšne tekme včasih najtežje. Kaštelani so dobro vodena ekipa, ki tudi zna igrati odbojko, če ji to dovoliš.”

  Igor Rančić, trener Mladosti Ribole: “V septembru bi morali priti trije ukrajinski odbojkarji, ki so z nami podpisali pogodbo, žal jih ni bilo, na še dva pa čakamo, tako da smo v Kamnik prišli z zelo mlado ekipo. Turnirji srednjeevropske lige nam pridejo zelo prav, da ekipa pridobi izkušnje, glavni cilj pa imamo v domačem prvenstvu. Calcit je tudi v današnji tekmi dokazal, da je najmočnejši in želim mu, da v nadaljevanju sezone osvoji slovensko prvenstvo, podobno željo pa imamo v svojem prvenstvu tudi mi.”