Prvi letošnji derbi Kamničankam

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi četrtega kroga Sportlub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale Novo KBM Branik s 3:0 (15, 13, 24). Že v sredo, 25. oktobra, Kamničanke čaka nov derbi, tokrat z lanskoletnim finalistom končnice državnega prvenstva, GEN-I Volleyjem. Tekma se bo začela ob 18. uri v Novi Gorici.

  Calcit Volley – Nova KBM Branik  3:0 (15, 13, 24)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 350, sodnika: Atanasov, Milojević.

  Calcit Volley: Rituper 2, Gorjup, Radišković 21, Šen, Najdič 2, Hutinski 14, Boisa 5, Pucelj 16, Čižman 1, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  Nova KBM Branik: Mlakar 7, K. Milošič 5, Šalamun, Štampar, Ulrih (L), Lekše 6, Senekovič, Cikač (L), Farkaš, Ramić 7, N. Milošič 7, Potokar, Tišma 5. Trener: Tilen Kozamernik.

  Čeprav Kamničanke pred prvim letošnjim obračunom z Mariborčankami niso bile edine brez poraza, to je za zdaj še GEN-I Volley, ki je v prvem krogu s 3:2 premagal prav Novo KBM Branik, pa so bile edine z vsemi devetimi točkami in brez izgubljenega niza.

  Čeprav so bile gostje tiste, ki so v prvem nizu prve prišle do dveh točk prednosti, po asu Ize Mlakar je bilo 4:2, so domače odbojkarice na servis Naje Boisa in kar treh zaporednih napakah Mariborčank povedle z 9:6. Čeprav so se po prvem polminutnem odmoru Tilna Kozamernika gostje približale na točko zaostanka, je bilo to z njihove strani v uvodnem nizu bolj ali manj vse. Kamničanke so z boljšim servisom, v prvem nizu so kar pet točk dosegle neposredno z njim, in učinkovitim napadom brez večjih težav prihajale do točk. Po dveh zaporednih asih Sare Hutinski je bilo 18:12, po novem asu, tokrat Maše Pucelj 20:13, za vodstvo z 1:0 v nizih pa je poskrbela Andjelka Radišković, ki je bila do tega trenutka 81-odstotno uspešna v napadu.

  Tudi v začetku drugega niza so imele bankirke nemalo težav na sprejemu in po asu Radiškovićeve so zaostajale za tri točki (2:5). Do štirih točk prednosti (12:8) je kamniška ekipa prišla s točko Hutinskijeve, zasluge zanjo pa je s svojim servisom imela Sara Najdič. Hutinski je bila tudi tista, ki je dosegla točko za 14:9, po gostujočem polminutnem odmoru pa je do svojega tretjega asa prišla Radiškovićeva. Visoko vodstvo ni uspavalo domače ekipe, ki je po novi seriji odličnih servisov Neje Čižman, ki je že v sredo v Kopru poskrbela za preobrat v tretjem nizu, dosegla šest zaporednih točk. Z že svojo sedemnajsto točko na tekmi je drugi niz končala Radiškovićeva, ki je bila do tega trenutka kar 82-odstotno uspešna v napadu.

  V tretjem nizu so mariborske odbojkarice izboljšale svoj sprejem, ki je bil po dveh nizih le 38-odstoten, in po bloku Andreje Tišma so po zaostanku z 2:4 one bile tiste, ki so prišle do dveh točk prednosti (8:6). Toda po polminutnem odmoru je domača ekipa na servis Najdičeve in dvema zaporednima uspešnima napadoma Pucljeve spet povedla (10:9), po napaki gostij pa je bilo 11:9. Z dvema zaporednima blokoma Nike Milošič so se bankirke vrnile v igro, po napaki domačink pa povedle z 12:11. Kamničanke so s štirimi zaporednimi točkami, na servisu je bila Radiškovićeva, prišle do novega vodstva (15:12), še korak bližje končni zmagi pa so bile po bloku Najdičeve (18:14). Vendar se Mariborčanke še niso sprijaznile s porazom, na servis Ise Ramić so z delnim izidom 6:0 v končnico vstopile s prednostjo dveh točk (21:19). Z dvema zaporednima asoma Radiškovićeve so prve do zaključne žoge vseeno prišle domače odbojkarice, ki so drugo z enajstim asom na tekmi, uspešna je bila Hutinskijeva, tudi izkoristile.

  Izjavi po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Zagotovo je bila to naša najboljša igra v domačem prvenstvu, smo pa podobno ali še bolje igrali tudi na turnirjih pred začetkom sezone. Še enkrat bom rekel, da ima Branik daleč najboljšo ekipo v zadnjih štirih, petih letih, kar je pokazal v tretjem nizu. Prva dva niza smo imeli pod kontrolo, ves čas smo bili zbrani, v tretjem nizu pa je že takoj na začetku prišlo do padca zbranosti, kar so Mariborčanke in takoj pokazale svojo kakovost. Se je pa pokazalo, da če smo pravi, če delamo vse tako, kot lahko delamo, je to v redu, takoj ko pa pride do manjšega padca, bo vsak nasprotnik to skušal izkoristiti. Čestitke dekletom, da so po slabi tekmi v Kopru, le 48 ur pozneje prikazale takšno predstavo in to je tisto, kar ves čas govorim, dekleta delajo dobro, pridno trenirajo in upam, da bomo šli po tej poti naprej.«

  Tilen Kozamernik, trener Nove KBM Branik: »Proti takšni ekipi kot jo ima Calcit, bi res morali imeti svoj dan, da bi se nam vse poklopilo. Vsa ta nihanja na sprejemu so proces, ki traja. Danes smo imeli še težave v povezi s podajo, kajti vse te relacije zahtevajo svoj čas, saj so se nam reprezentantke dokaj pozno pridružile. Dejansko smo padli na osnovni tehnični zadevi, ki je bila izven dogovora pred tekmo oziroma tisto, kar delamo na treningu, je na tekmi vse drugače. Se pravi nismo znali ponoviti tistega, kar delamo na treningu. Toda prvenstvo se je šele začelo in upam, da bo za našo ekipo to dober signal, da bodo dekleta spoštovale koncept igre, ki ga imamo in da se ne bodo prehitro predale. Vseeno si za borbenost zaslužijo zasluge, kar so potrdile tudi z igro v tretjem nizu.«