Ob pomoči navijačev dober odpor Novogoričankam

  Odbojkarice druge ženske ekipe so v četrtem krogu 1A. DOL za ženske gostovale v Novi Gorici in proti trenutno vodilni ekipi državnega prvenstva GEN-I Volleyju izgubile z 0:3 (-8, -26, -20). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 10. novembra, ob 16.30 uri gostile SIP Šempeter.

  GEN-I Volley – Calcit Volley II  3:0 (8, 26, 20)

  Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štukelj, gledalcev 150, sodnika: Klinar (Žirovnica), Markelj (Bled).

  GEN-I Volley: T. Blažič (L), Ferlinc 1,  Zbičajnik, Perić 2, Zaplotnik, Lucas 9, Velikonja Grbac 8, Kolbl, P. Blažič 11, Lipicer Samec, Zampedri (L), Grudina 8, Ščuka 18. Trener: Vasja Samec.

  Calcit Volley II: Krašovec 7, Špoljarič 1, Topič, Šeme (L), Lužovec 5, Javornik, Juhant, Ahačič, Bošeska, Žužek, Zatković 9, Sitar 6, M. Jerala 9, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

  Novogoričanke so se pred začetkom letošnje sezone močno okrepile, svojo moč pa so dokazale tudi v prvih treh krogih in so edina ekipa, ki še ni izgubila niza. Za dozdajšnje predstave si pohvale zaslužijo tudi mlade Kamničanke, ki imajo najmlajšo ekipo v prvi ligi, za dobro igro pa so bile nagrajene z zmago v Kopru proti Ankaran Hrvatinom. V Novi Gorici so sicer ostale praznih rok, vendar so v drugem nizu spet opozorile nase. V veliko pomoč so jim bili tudi navijači, ki so jih v velikem številu spremljali tudi na gostovanju v mestu vrtnic.

  V prvem nizu so varovanke Francija Obolnarja na igrišče vstopile z nekoliko preveliko mero spoštovanja do nasprotnic, ki ima v svojih vrstah kar pet nekdanjih igralk Calcit Volleyja. Tri so zanj igrale še lani, Tina Grudina, Pia Blažič in Ana Zaplotnik, medtem ko je Lana Ščuka s Kamničankami naslov državnih prvakinj osvojila leta 2015, Tina Lipicer Samec pa je kamniški dres nosila leto dni pozneje. Domače odbojkarice so v prvem nizu že na začetku povedle z 8:4, svojo premoč pa so uveljavljale do konca niza, v katerem mladim gostjam niso dovolile, da bi presegle mejo desetih točk.

  Kamničanke so v drugi niz vstopile bolj hrabro. Z boljšim servisom in sprejemom so enakovredno igrale z nasprotnicami, ki si nikakor niso mogle priigrati večje prednosti. Kamničanke, večino v nedeljo čaka četrtfinalni turnir mladinskega državnega prvenstva na ljubljanski OŠ Valentin Vodnik, so bile ves čas za petami Novogoričankam ali pa so celo same vodile. Še več, prišle so tudi do prve zaključne žoge za zmago v drugem nizu, ki je na njihovo žalost ostala neizkoriščena, v dramatični končnici pa so bile bolj zbrane domačinke.

  Tudi v tretjem nizu so gostje nadaljevale z dobro igro. Domačinkam so pobegnile za dve točki (5:7 in 6:8),  vodile so tudi še z 10:9 in 18:17, a tokrat do izenačene končnice le ni prišlo. Vodilna ekipa državnega prvenstva je potrdila svojo večjo kakovost, dosegla nekaj zaporednih točk in izkoristila prvo zaključno žogo za četrto letošnjo zmago.

  Izjava po tekmi

  Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Prvi niz smo odigrali slabo, nato pa smo imeli celo priložnost za zmago v drugem nizu, pa tudi tretji bi se lahko končal bolj ugodno za nas. V drugem smo imeli dve lepi žogi, da bi prišli do zmage, vendar smo naredili začetniško napako. Občutek imam, da če bi igrali nekoliko bolje, da bi vsaj en niz lahko dobili, na žalost pa se tudi mi nismo prikazali stoodstotno. V drugem nizu smo jih »poservirali«, ampak težava je, da dobimo preveč lahkih žog. Verjetno nam res manjka kilometrine. Pohvaliti pa velja naše navijače, ki so nas glasno spodbujali.«

   

   

  Komentarji