Do točke proti drugouvrščenim Šempetranom

    Čeprav je druga moška ekipa Calcit Volleyja šele na osmem mestu 2. DOL, se je moral SIP Šempeter, ki je na drugem mestu, v dvorani OŠ Stranje pošteno potruditi, da je prišel do zmage. Varovanci Jerneja Smrekarja so v tekmi 16. kroga vodili že z 2:0 v nizih, v četrtem pa z 8:1, toda na koncu so Šempetrani slavili s 3:2 (-23, -22, 20, 24, 7). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 29. februarja, gostovali v Radencih.

    Mladi kamniški odbojkarji, ki so tekmo s favoriziranimi gosti začeli v postavi Urban Blaževič, Matija Lakner, Ambrož Poljanšek, Luka Lazar, Teo Podobnik, Nik Mujanovič in na liberu Marko Medved, so v prvem nizu prvi prišli do zaključne točke, ki so jo tudi izkoristili. Še boljšo igro so prikazali v drugem nizu, v katerem so povedli s 15:10, visokega vodstva pa niso zapravili do konca. V tretjem so ves čas vodili Šempetrani, ki so v četrtem na začetku niza zaostajali že za sedem točk (1:8). Visoko vodstvo je nekoliko uspavalo domačo ekipo, vztrajni gostje so jih že pred vstopom v končnico niza ulovili, ob koncu pa so bili bolj zbrani, tako da je o zmagovalcu odločal peti niz. Še pod vtisom zapravljene priložnosti v četrtem nizu so domačini v tie-break slabo vstopili, bolj izkušeni gostje so to izkoristili in se domov vrnili z dvema točkama, Kamničanom pa je v tolažbo ostala ena.

    »Prva dva niza smo zelo dobro sprejemali in zaključevali napade, v tretjem pa je sledil padec zbranosti. Škoda, da v četrtem nismo ohranili visoke prednosti z začetka niza, toda čeprav smo izgubili, me veseli, da smo proti na papirju boljši ekipi v igro vstopili samozavestno in odločno, žal pa je na koncu vseeno ostalo malce grenkega priokusa,« je po porazu dejal trener Jernej Smrekar, ki je na tekmi lahko računal še na Marka Uršiča, Nika Drnovška, Miho Grahka in Roka Podbregarja.