Mladost z zmago v polfinale Mevze

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige doma izgubili z zagrebško Mladostjo z 0:3 (-18, -21, -21). Z Zagrebčani bodo 4. marca v Zwettlu igrali tudi v polfinalu zaključnega turnirja, v domačem prvenstvu pa bodo 26. februarja, ob 20. uri, v šestem krogu modre skupine gostili Salonit Anhovo.

  Calcit Volley – Mladost Zagreb   0:3 (-18, -21, -21)

  Kamnik – Športna dvorana Zagreb, gledalcev 100, sodnika: Rapisarda, Lot (oba Italija).

  Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar 8, Koncilja, Mihalj 5, Hebda 11, Jordanov 15, Planinc 6, Brulec, Kvas 1, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan, Rotar. Trener: Gašper Ribič.

  Mladost Zagreb: Višić, Nikačević 10, Mitrašinović 15, Bakonji 2, Kovačević 8, Šarčević (L), Oršolić 4, B. Đukić 15, Vranješ, Dukić . Trener: Rade Malević.

  Varovanci Gašperja Ribiča so v petek v domačem prvenstvu v Murski Soboti premagali Panvito Pomgrad. V prvem nizu so morali priznati premoč domače ekipe, nato pa so z boljšo igro le prišli do treh točk. Le dan pozneje so v svoji dvorani v zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige gostili zagrebško Mladost, ki je za uvrstitev na zaključni turnir, ki bo 4. in 5. marca v Zwettlu, nujno potrebovala zmago. Do nje so tudi po zaslugi slabše kamniške igre tudi prišli, prav s Kamničani pa bodo v Zwettlu tudi igrali v polfinalu zaključnega turnirja.

  Kamničani so slabo začeli uvodni niz, saj so Zagrebčani hitro prišli do štirih točk prednosti (5:1). V domači ekipi so imeli težave na sprejemu in v napadu, prav tako njihov servis ni bil natančen. Zagrebčani so po napadu Tomislava Mitrašinovića povedli z 12:7, z dvema zaporednima točkama so se jim domačini še približali na tri točke zaostanka, kaj več pa jim do konca niza ni uspelo. Bojan Đukić je svojo ekipo spet popeljal do petih točk prednosti (18:13). Tudi po drugem polminutnem odmoru jih Kamničani niso več ulovili, niz pa je z asom končal Mitrašinović.

  V začetku druge niza se je ob mreži levi gleženj poškodoval Jan Brulec, kar je pomenilo dodatno težavo za domačo ekipo, ki je sicer povedla s 7:5, vendar njeno veselje ni dolgo trajalo. Zagrebčani so izid na osmi točki izenačili, v izenačenem nadaljevanju pa so bili spet domači odbojkarji tisti, ki so prvi prišli do dveh točk prednosti. V napadu je bil uspešen Milosz Hebda za domače vodstvo s 16:14. Kamničani so vodili tudi še z 20:18, po izenačenju na 20. točki pa je Gašper Ribič posegel po polminutnem odmoru, ki pa njegovim varovancem ni pomagal, kajti gostje so povedli s 23:21, z blokom pa so prišli do zmage še v drugem nizu.

  V tretjem nizu sta bili ekipi izenačeni do sedme točke, na servis Ivana Mihalja in po napadu Boyana Yordanova pa so Kamničani prišli do štirih točk prednosti (11:7), toda Ribič je kaj kmalu moral poseči po polminutnem odmoru. Gostje so se jim prek Bojana Đukića približali na točko zaostanka (10:11), že v naslednji akciji po vrnitvi na igrišče pa je Kruno Nikačević z blokom poskrbel za izenačenje. Zagrebčani, ki so si bolj želeli zmage, so Kamničanom pobegnili za tri točke (17:14). Čeprav so jih domačini na 17. točki še ulovili, je bilo vseh upov po preobratu konec z blokom , ko je Mladost vodila že z 22:18, njeno zasluženo zmago pa je potrdil Marko Oršolić.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Preprosto je bilo premalo želje po zmagi. Ni bilo agresivnosti, premehki smo bili na servisu, pa tudi v drugih elementih odbojkarske igre nismo blesteli. Res je, da smo v začetku drugega niza ostali brez Jana Brulca, ampak tudi s Tinetom Kvasom bi morali igrati bolje. Edina dobra stvar je, da nas ta poraz nič ne stane, bomo pa morali v prihodnje igrati veliko bolje, sicer se ne bo dobro končalo za nas. Zdaj imamo do tekme s Salonitom dovolj časa, da pogledamo, kaj bo treba popraviti, predvsem pa bomo morali v vsako tekmo vstopiti z večjim žarom.«