Trikrat 27:25 za nove tri točke

    Druga ženska ekipa Calcit Volleyja se je v prvem krogu 1. DOL za ženske – play out morala pošteno potruditi, da je zmaga ostala doma. V izenačenem dvoboju je resda brez izgubljenega niza premagala kranjski Triglav, vendar so se vsi trije nizi končali s 27:25 v korist kamniške ekipe, ki je tako na prvenstveni lestvici ohranila prednost petih točk pred Zrečankami, s katerimi se bodo pomerile v soboto, 22. februarja v Zrečah.

    Pred tednom dni so Kamničanke v zadnjem krogu rednega dela 1B. DOL v gosteh brez večjih težav premagale Kranjčanke. Žal jim ta zmaga ni prinesla boja za uvrstitev v 1A. DOL, saj je imel Krim ob istem številu točk večje število zmag in boljšo razliko v nizih, tako da sezono nadaljujejo v play outu. V prvem krogu so se spet pomerile s Kranjčankami, tokrat v svoji dvorani, tudi tokrat so slavile s 3:0, vendar so do zmage prišle na veliko težji način.

    »Napete tekme, kot je bila tokratna, predstavljajo dobrodošle izkušnje za igralke, malo težje pa so za nas trenerje. Triglav se je tokrat pokazal v drugačni luči kot na prejšnjih obračunih, mi pa skozi celotno tekmo nismo našli pravega ritma, predvsem v bloku in obrambi, ki sta sicer naša najmočnejša elementa. Ne glede na to, da nismo odigrali dobre tekme, so dekleta svojo najboljšo igro prikazale v končnicah nizov, ko je bilo to najbolj potrebno. Veseli me, da se v prvem nizu niso predale pri zaostanku štirih točk (20:24), ko so bile praktično že v izgubljenem položaju,« je po novi zmagi svojih varovank dejal Aljoša Jemec, trener druge ženske ekipe Calcit Volleyja, ki je igrala v postavi: Zala Krašovec, Zala Špoljarič (L), Tina Topič, Špela Lužovec, Živa Javornik, Naja Boisa, Veronika Povh, Tara Gojak, Anja Zorman, Lana Žužek, Nika Kraševec, Milla Andrejič, Sara Sitar, Atena Gojak (L).