Do niza v Škofji Loki

  Tretja moška ekipa Calcit Volleyja je v svoji zadnji tekmi v letu 2022 v šestem krogu 3. DOL za moške v gosteh izgubila proti Lubniku iz Škofje Loke z 1:3 (21, -21, -20, -22). Svojo prvo tekmo v letu 2023 bodo imeli varovanci Klemna Hribarja v soboto, 21. januarja, proti Črnučam III.

  Lubnik – Calcit Volley III 3:1 (-21, 21, 20, 22)

  Škofja Loka – Dvorana OŠ J. Janežiča, gledalcev 40, sodnika: Radovanović, Golob.

  Lubnik: Ravljen, Keržan, Hribernik, Veber, Demšar, Prijatelj, Štular, Burgar, Vogric, Kamin (L), Žontar (L). Trener: Gregor Kamin.

  Calcit Volley III: Skvarča, Babnik, Uršič, Hodak, Vrhovnik, Špoljarič, Kotnik (L), Jensterle, Koncilija, Česen, Albič. Trener: Klemen Hribar.

  Najmlajša kamniška članska se je od letošnjega leta poslovila s porazom, vendar eno svojih boljših iger v svoji prvi članski sezoni. Predvsem zelo dobro so igrali v prvem nizu, v katerem so na polovici niza vodili že s 15:8, visoko prednost pa so ohranili do konca, čeprav so se jim bolj izkušeni Škofjeločani približali le na dve točki zaostanka (21:23).

  Tudi drugi niz so Kamničani dobro začeli in vodili vse do izida 12:11, toda nato so se pojavile težave na sprejemu, kar so Škofjeločani izkoristili in povedli s 16:12. V zaključku niza so izkoristili tretjo zaključno žogo. Zelo podobno je potekal tudi tretji niz, saj so tudi v njem domačini do prednosti prišli po izenačenju na 15. točki. V četrtem nizu je Lubnik povedel z 8:3, vodil je tudi z 19:13, vendar se Kamničani niso predali, prišli so na točko zaostanka (19:20), v napeti končnici pa so bile izkušnje na strani domače ekipe.

  »S prikazano igro svojih fantov sem zadovoljen. Iz tekme v tekmo se učimo, nabiramo izkušnje in napredujemo. Seveda moramo v svoji igri popraviti še veliko stvari, predvsem to velja za končnice nizov, ko bomo morali biti bolj zbrani in pogumni,« je po dobri igri svojih varovancev dejal Klemen Hribar, trener Calcit Volleyja III.