Do Kopra še tri pripravljalne tekme

  Po porazu v Novi Gorici, s katerim so padle na tretje mesto prvenstvene lestvice po rednem delu državnega prvenstva v 1A. DOL za ženske, bodo odbojkarice Calcit Volleyja morale igrati četrtfinale končnice. Njihov nasprotnik bo Luka Koper, prva tekma bo na sporedu šele 23. marca v Kopru, do takrat pa trener Gregor Rozman načrtuje serijo pripravljalnih tekem.

  V rednem delu državnega prvenstva so bile kamniške odbojkarice praktično vse do zadnjega kroga na drugem mestu, ki bi jim prineslo neposredno uvrstitev v polfinale končnice. Toda v Novi Gorici so morale še drugič letos priznati premoč vodilnemu GEN-I Volleyju, tako da jih je na drugem mestu prehitela Nova KBM Branik. Toda glede na letošnji sistem končnice, ki se igra po pokalnem sistemu, nobena ekipa do finala nima izrazite prednosti domačega igrišča.

  »Tretje mesto po rednem delu je zame neuspeh zaradi slabo odigrane tekme v zadnjem krogu v Novi Gorici. Na tej tekmi smo imeli lepo priložnost, da premagamo domačo ekipo, predvsem pa bi morali prikazati boljšo igro, pustiti boljši vtis, tako da je s tega vidika tretjega mesta ne štejem za uspeh. Toda po drugi strani je res, da je letošnji sistem milo rečeno hecen, kajti sistem v četrtfinalnih in polfinalnih bojih razvrednoti delo čez celotno sezono in ne daje nobene prednosti višje uvrščenim ekipam,« je po četrtkovem večernem treningu dejal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  Čeprav so redni del prvenstva kamniške odbojkarice končale na tretjem mestu, so z dozdajšnjim delom sezone lahko zadovoljne, saj so v svoje vitrine že prinesle pokalno lovoriko. »To je sicer res, vendar je to že za nami in o tem sploh ne razmišljamo več. Dejansko imamo pred seboj samo en cilj, to pa je tista zadnja stopnička, ki jo želimo v letošnji sezoni še prestopiti in vse misli so spet usmerjene samo v ta cilj. V dozdajšnjem delu sezone smo imeli določene dobre tekme, vendar bi lahko bilo boljše. Moti me, da smo preveč tekem odigrali na prenizki ravni glede na svojo kakovost in na teh stvareh bomo morali delati.«

  Glede na to, da se bo končnica državnega prvenstva začela šele 23. marca, bodo imele vse ekipe kar precej težav, saj ne bodo v tekmovalni formi. V še težjem položaju bosta obe ekipi, ki sta že uvrščeni v polfinale končnice, saj bosta svojo prvo tekmo odigrali šele 3. aprila. »Ni mi jasno, zakaj imamo po rednem delu tekmovanja tri tedne premora, namesto da bi se igralo na dve zmagi. Na svoj račun bi prišli tudi gledalci, ki jih je bilo na koncu vedno več, večja bi bila tudi zanimivost prvenstva, večja bi bila tudi kakovost. Ampak zdaj je, kar je. Do tekme s Koprčankami, ki ne bodo niti malo naivne, se bomo morali dobro pripraviti. Morali se bomo vrniti na čim višjo raven, predvsem to velja glede pristopa v tekmo, da pa bomo to dosegli, bomo odigrali štiri prijateljske tekme in na ta način skušal ostati v tekmovalnem ritmu. Zavedamo se, da bomo morali že v Kopru pokazati svoj maksimum, kajti popravnega izpita v končnici praktično ni več,« se odgovorne naloge, ki je pred njegovimi varovankami, zaveda Rozman.

  Kamničanke so sicer ostale brez nastopa na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ki bo v soboto in nedeljo v Olomoucu na Češkem, vendar po informacijah, ki jih ima trener Kamničank, je nastop odpovedala Bekescsabai, tako da bodo na njem le tri ekipe. Do tekme v Kopru bodo aktualne pokalne zmagovalke prihodnjo sredo v Ljubljani igrale z madžarsko ekipo UTE iz Budimpešte, v četrtek z Alianso, čez štirinajst dni pa še s Formulo Formisom.