Do konca sezone še najmanj devet tekem

  Odbojkarji Calcit Volleyja redni del državnega prvenstva resda niso končali na drugem mestu, tako da bodo morali v končnici igrati že v četrtfinalu, vendar pretiranega razloga za nezadovoljstvo v ekipi ni čutiti. Pred zaključkom še ene naporne sezone imajo dovolj časa, da se v miru pripravijo na zaključni turnir srednjeevropske lige, ki bo 15. in 16. marca v Pliberku, še pomembnejši pa bosta četrtfinalni tekmi končnice državnega prvenstva s Hišo na kolesih, ki bosta na sporedu 23. marca (v Kranju) in 27. marca (Kamnik).

  S porazom v Mariboru proti razigrani domači ekipi, ki jo je v polfinale poneslo tudi več kot 1500 gledalcev, so kamniški odbojkarji redni del državnega prvenstva končali na tretjem mestu. Čeprav je bil poraz boleč, so se v kamniškem taboru z njim hitro sprijaznili. Res je, da bodo morali za uvrstitev v polfinale končnice v četrtfinalu izločiti Kranjčane, vendar je ob tem pomembno tudi to, da se bodo ob morebitnem četrtfinalnem uspehu izognili ACH Volleyju, kar vendarle prinaša določeno prednost. Ker se bo do finala v končnici igralo po pokalnem sistemu, prednost domačega igrišča ne bo tako velika, kot če bi se, tako do zdaj, v četrtfinalu in polfinalu igralo na dve zmagi.

  »Želja in cilj do tekme v Mariboru je bilo drugo mesto, česar nismo uresničili. Toda glede na sistem tekmovanja niti ni bistvene razlike. Če se želiš uvrstiti v finale, moraš biti ravno tako uspešen v polfinalu, seveda pa se zavedamo, da bomo morali prej premagati Hišo na kolesih, kar bo vse prej kot lahko. Ampak ne glede na to, da cilja nismo v popolnosti uresničili, ni to nobena tragedija, bo pa nekoliko več stresa, kot bi ga bilo drugače. Dejstvo je, da v letošnjem sistemu domače igrišče ne prinaša ravno velike prednosti, če bo prišlo do zlatega niza, ki je loterija ne glede na to, kje ga igraš. Mi smo imeli v preteklosti z njim na domačem igrišču celo več težav kot v gosteh, mi je pa ta sistem čuden, ampak tako pač je. S tem se moramo sprijazniti. Na koncu bo tako ali tako najboljši prišel do konca,« je prvi del sezone na kratko ocenil Aleš Hribar, trener moške ekipe Calcit Volleyja, ki je v končnici rednega dela sezone plačal davek napornega ritma tekem, ko so pred mesecem dni v desetih dneh odigrali kar šest tekem.

  »Zagotovo je tudi to pustilo posledice, pa ne samo same tekme, ampak tudi to, da smo v tem obdobju prepotovali blizu štiri tisoč kilometrov. S tem smo izgubili veliko treninga, za nameček smo imeli na voljo omejeno število igralcev. Tu so nam bili v veliko pomoč naši mlajši igralci iz druge ekipe, ki sem jim zelo hvaležen za njihov prispevek na treningih. Brez njih bi se težko uvrstili na zaključni turnir srednjeevropske lige. Zdaj se je situacija nekoliko umirila, večina igralcev se je vrnila in imamo dovolj časa, da se pripravimo na zaključek sezone.«

  Prvi vrhunec v sklepnem delu sezone bo zaključni turnir srednjeevropske lige, ki bo na sporedu konec prihodnjega tedna. »V tem tednu je večji poudarek na obnovi telesne moči v kombinaciji z vzdržljivostjo, prihodnji teden pa bomo spet prešli v trenažni proces za tekme, nato pa nas od Pliberka naprej čaka tekmovalni ritem, ki smo ga igrali večji del sezone. Hkrati je to čas, da pozdravimo mikro in makro poškodbe, ki se jih je v letošnji sezoni do zdaj nabralo res veliko. Sicer pa je bila v Mariboru naša 39 uradna tekma v letošnji sezoni, od tega so ves čas igrali le trije, štirje igralci, vsi drugi so se morali menjati. Ampak še enkrat, res je, da rednega dela prvenstva nismo končali na drugem mestu, vendar smo se uvrstili v finale Pokala Slovenije, na zaključni turnir srednjeevropske lige in med osem ekip v pokalu Challenge, kjer smo izpadli proti ekipi, ki bo igrala v finalu tega tekmovanja,« je še dejal Hribar.

  Kakorkoli že, pred kamniško ekipo je najpomembnejši del sezone, do njenega konca pa si želijo odigrati še najmanj devet tekem.