Začetek v Ljutomeru

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja, ki je redni del 1A. DOL za ženske končala na devetem mestu, bo zeleno skupino začela v Ljutomeru. V letošnji sezoni so Ljutomerčanke že dvakrat premagale, obakrat brez izgubljenega niza, vendar trener Franci Obolnar opozarja, da zmaga tokrat ne bo samoumevna. Tekma v Ljutomeru se bo začela v nedeljo ob 18. uri.

  Minulo soboto je bila najmlajša ekipa v 1A. DOL za ženske že blizu zmage proti ekipi Roto-Kema Puconci, s katero bi redni del državnega prvenstva končale na sedmem mestu. To bi pomenilo, da bi v zeleno skupino prenesle devet točk, tako pa bodo vanj vstopile s tremi. Dejstvo je, da so Kamničanke prvi del sezone odigrale bolje, v drugem pa so zašle v manjšo krizo.

  »Za večino igralk je bil to velikanski preskok. Iz čistega amaterizma, pa tu ne mislim na finance, so se morale postaviti na višjo raven, kar pa nam v celoti ni uspelo. Osebno sem veliko bolj zadovoljen z igrami v prvem delu sezone, kasneje pa je popustila začetna motivacija, pokazali so se mladostniški problemi. Potrebovali bi kakšno kakovostno, konstantno in zrelo igralko. Izkazalo se je, da je celotna sezona za tako mlado ekipo kar velik zalogaj. Vsekakor nas muči preveliko nihanje v igri, organizacija in slab sprejem,« je o rednem delu sezone spregovoril Franci Obolnar, trener kamniških princesk, ki bodo v boj za najmanj drugo mesto v zeleni skupini začele v Ljutomeru.

  »Res je, da smo v letošnji sezoni obakrat premagali Ljutomerčanke, vendar zmaga nikakor ni samoumevna. Tudi domačinke bodo iskale svojo priložnost, da nas premagajo. Vsekakor bomo morali od prve točke naprej igrati zbrano, brez popuščanja,« opozarja Obolnar, ki seveda v zeleni skupini, v kateri bosta le prvi dve mesti v prihodnji sezoni prinesli igranje v 1A. ligi, zelo dobro pozna Ankaran Hrvatine in Pucončanke. Proti njima so njegove varovanke v prvem delu sezone zmagale, v drugem pa ostale praznih rok. Čeprav z Grosupeljčankami, ki so bile prve v 1B. ligi, in Zrečankami, ki so bile druge, letos še niso igrale, pa za kamniško ekipo ne bodo predstavljale skrivnosti. »Drži, da z Grosupeljčankami letos še nismo igrali uradne tekme, vendar jih zelo dobro poznamo, saj smo z njimi igrali kar nekaj trening tekem. Poznamo tudi Zrečanke, s katerimi smo igrali v mladinski konkurenci, vsekakor jih bomo dovolj dobro spoznali pred prvo tekmo,« je še dejal trener druge ženske ekipe Calcit Volleyja.

  Pari prvega kroga zelene skupine

  Sobota, 9. marec: ATK Grosuplje – Roto-Kema Puconci (PD Brinje, 17:15), Swatycomet Zreče – Ankaran Hrvatini, nedelja, 10. marec: Ljutomer – Calcit Volley II (ŠD ŠIC Ljutomer, 18:00).