Z novo zmago do četrtega mesta

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v tekmi devetega kroga 1B. DOL za ženske v gosteh premagala ekipo Murexin-Kema Puconci s 3:0 (23, 20, 18). V četrtek, 25. novembra, bodo Kamničanke v zaostali tekmi sedmega kroga v Stranjah, ob 18.30, gostile Braslovče. 

  Murexin-Kema Puconci – Calcit Volley  0:3 (-23, -20, -18)

  Puconci – Zelena športna dvorana, gledalcev 30, sodnika: Drobež, Bezjak.

  Murexin-Kema Puconci: Rakar, Lang, Lovrenčec (L), Škraban 7, Špilak, Vnuk 6, Kovač 5, Malok 8, Küplen, Šadl 8, Cigüt 7, Gönter, Novak (L), Grizold. Trener: Sebastijan Lenarčič.

  Calcit Volley: N. Sitar, Topič 5, Stupar 1, Štern 1, Ifko 1, Vavpetič, Herič 11, Žvegla 10, S. Sitar 5, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 15. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Tudi v drugi medsebojni letošnji tekmi so mlade Calcitovke brez izgubljenega niza premagale Pucončanke. Tokrat v gosteh, čeprav so v Puconce prišle brez kapetanke Špele Lužovec in Adriane Vukojević, na ogrevanju pa si je gleženj zvila še Urša Herič, ki je kljub temu igrala.

  Navkljub vsem težavam so kamniške odbojkarice odlično začele tekmo in po dveh točkah Nike Kraševec domačinkam pobegnile za pet točk (7:2), po napaki Pucončank pa že z 9:3. Na sredini uvodnega niza so z asom Tine Topič vodile že s 17:10, a so se njihove težave pojavile na servis Tasie Šadl, ki je s svojim tretjim zaporednim asom izid na 21. točki izenačila, Maja Cigüt pa je v naslednji akciji domačo ekipo popeljala do vodstva z 22:21. V napeti končnici so po novi točki Urše Herič prve do zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih vseeno prišle gostujoče odbojkarice, že prvo pa je z blokom izkoristila Tina Topič.

  Tudi v drugem nizu so bile vse do končnice niza ves čas v vodstvu odbojkarice iz Kamnika, vendar nikoli več kot za tri točke. Zadnjič po napaki domačink, ko je bilo 17:14. Tjaša Malok je z asom izid izenačila na 19:19, Tasia Šadl pa je Pucončankam zagotovila vodstvo z 20:19. Prvo in edino v drugem nizu, kajti po polminutnem odmoru Tjaše Gadža je Noemi Žvegla izid izenačila, nato pa na servis Tine Topič dosegla še dve točki (23:20). S tem pa težav za puconsko ekipo še ni bilo konec, saj je organizatorica igre Calcit Volleyja izvajala še dva začetna udarca za vodstvo z 2:0 v nizih.

  V tretjem nizu so Kamničanke z asom Nike Kraševec povedle z 11:6, spet pa je prišlo v nadaljevanju do manjše krize v njihovi igri, saj so domačinke izenačile na 17:17. Vendar tokrat domačinkam niso dovolile, da bi tudi povedle. Z asom in uspešnim napadom Nike Kraševec so pobegnile za tri točke (20:17), nato pa z delnim izidom 5:1, zadnjo točko na tekmi je prispevala Noemi Žvegla, prišle do zanesljive in zaslužene zmage.

  »Ker ni bilo nekaterih nosilk igre, tu predvsem mislim na Špelo Lužovec in Adriano Vukojević, je bilo čutiti nekaj nervoze, saj so večje breme morale prevzeti mlajše igralke, ki pa so se izkazale. Med samo tekmo so se sprostile in predvsem tretji niz smo odigrali solidno in veliko bolj zbrano, zato je naša zmaga popolnoma zaslužena,« je bila z igro svojih varovank zadovoljna Tjaša Gadža, trenerka druge ženske ekipe Calcit Volleyja.