Nesrečen poraz v Bratislavi

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tretjem krogu srednjeevropske lige Mevza gostovale v Bratislavi, kjer so proti domači Slaviji izgubile z 1:3 (-20, 23, -18, -24). Kamničanke v soboto, 3. novembra, ob 17. uri, v ŠD Kamnik čaka tekma četrtega kroga 1. DOL za ženske. Pomerile se bodo z Ljutomerom, svojo naslednjo tekmo v srednjeevropski ligi pa bodo imele 21. novembra, ko bodo gostile madžarsko ekipo Bekescsabai.

  Slavija Bratislava – Calcit Volley   3:1 (20, -23, 18, 24)

  Bratislava – Športna dvorana Mladost, gledalcev 100, sodnika: Batkai-Katona, Tilmann (oba Madžarska).

  Slavija Bratislava: Fričova 3, Šepelova 19, Nelson 5, Herdova 11, Kvasnova 16, Škrlecova, Körmendyova 6, Marečkova, Rehakova, O’Neill 18, Magdinova (L). Trener: Michal Matušov.

  Calcit Volley: Kotnik 10, P. Marušič, Š. Marušič 2, Mihalinec 9, Pogačar 6, Kostić 17, Janežič (L), Charuk 14, Kaker 10, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

  Kamniške odbojkarice so po dveh uvodnih porazih v srednjeevropski ligi, ko so obakrat povedle z 1:0 v nizih, nato pa izgubile z 1:3, na gostovanju v Bratislavi nujno potrebovale zmago, če so še želele ostati v boju za uvrstitev na zaključni turnir. Vendar je ostalo zgolj pri željah, saj so še v tretje izgubile z 1:3, vprašanje pa je, kako bi se tekma končala, če madžarska sodnica Agnes Batkai-Katona v končnici četrtega niza ne bi naredila dveh velikih napak v škodo kamniške ekipe.

  Slovenske podprvakinje, ki so v Bratislavo prišle brez Elene Vukić, so dobro vstopile v tekmo, saj so ob boljšem servisu in učinkovitem napadu s točko Katje Mihalinec povedle s 14:11. Toda na servis Kelsey O’Neill, ameriške blokerke v domači ekipi, je na 14. točki sledilo izenačenje. Lucy Charuk je Kamničankam sicer še prinesla vodstvo s 16:14, z novimi štirimi zaporednimi točkami pa so po daljšem času spet prišle do vodstva (18:16). Čeprav so gostje izid na 18. točki izenačile, je bila končnica v znamenju domače ekipe, pri kateri se je razigrala predvsem Zuzana Šepelova, ki je tudi dosegla zadnji dve točki.

  V začetku drugega niza so slovaške odbojkarice povedle s 5:1, a so se Kamničanke na servis Mihalinčeve vrnile v igro in na sedmi točki izid izenačile. V izenačenem nadaljevanju – v kamniški ekipi so se v napadu izkazale Olivera Kostić ter obe blokerki, Lucy Charuk in Tina Kaker -, so po bloku Eve Pogačar in napaki domačink na koncu niza slavile odbojkarice Calcit Volleyja.

  Tudi začetek tretjega niza je pripadel domači ekipi, ki pa tokrat ni ponovila napake iz drugega niza. Tokrat so povedle s 6:2 in 10:5 in čeprav so se jim Kamničanke po asu Nine Kotnik približale le na dve točki zaostanka (10:12), do preobrata ni prišlo. Šepelova je bila za gostje nerešljiva uganka, za nameček pa so varovanke Gregorja Rozmana naredile še preveč napak na sprejemu.

  Vendar visok poraz v tretjem nizu ni zaustavil gostujoče ekipe, ki je po treh zaporednih asih Eve Pogačar Slovakinjam pobegnila za šest točk (12:6). Njihovo veselje je bilo kratkotrajno, kajti na podoben način so jim vrnile domače odbojkarice. Na servisu je bila ameriška organizatorka igre Taylor Nelson, ekipi pa sta bili ekipi na 12. točki že skupaj. V končnici se je zmaga sicer nasmihala Calcit Volleyju, ki je prišel do treh zaključnih žog za izenačenje v nizih, vendar je madžarska sodnica spregledala očiten dotik mreže ene od domačih odbojkaric, nato pa je pri izidu 25:24 za Slavijo videla dotik ene od Kamničank, kar je na koncu odločilo tekmo.

  Komentarji