Banjalučanke velika neznanka

  Varovanke Gregorja Rozmana bodo v soboto nadaljevale s tekmami v srednjeevropski ligi. Po sredini zmagi v domačem prvenstvu proti Ankaranu jih ob 17. uri v športni dvorani Kamnik čaka še obračun četrtega kroga srednjeevropske lige. V goste prihajajo novinke v tem tekmovanju, Banjalučanke, ki do zdaj v dveh tekmah še niso okusile slasti zmage.

  Ankarančanke so v sredo izkoristile trenutek nepazljivosti in manjše zbranosti v kamniški ekipi in slavile v tretjem nizu, toda v preostalih treh aktualne slovenske pokalne zmagovalke niso dovolile nobenega presenečenja. Spet je bila v napadu nezaustavljiva kapetanka Olivera Brulec Kostić, v tem elementu igre se je izkazala tudi Tina Kaker, z izjemo Nine Kotnik in Katje Mihevc, ki še okrevata po poškodbi, pa so priložnost dobile vse kamniške odbojkarice.

  »Nisem bil najbolj zadovoljen z igro, ki smo jo prikazali v sredo. Naš cilj je, da vsako tekmo odigramo maksimalno in jo skušamo dobiti z maksimalnim izidom. Takšni izgubljeni nizi niso najboljša popotnica za naprej. Tiste igralke, ki v danem trenutku stopijo na igrišče, morajo pokazati svoj maksimum in to ne glede na to proti kateri ekipi igramo. To bomo morali popraviti, igralke si bodo morale igralne minute zaslužiti in si tudi z odnosom pokazati, da si zaslužijo mesto v ekipi,« je bil po četrti prvenstveni zmagi malce nejevoljen Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja.

  V soboto v goste prihaja Banja Luka, ekipa, ki je bila ustanovljena pred desetimi leti, v letošnji sezoni pa prvič igra v srednjeevropski ligi. Banjalučanke so do zdaj odigrale dve tekmi, v prvi jih je s 3:0 premagal Bimal-Jedinstvo Brčko, v drugi so proti Kašteli v gosteh iztržile točko.

  »Za zdaj nimamo nobenega video posnetka o banjaluški ekipi, vprašanje je tudi, ali ga bomo do tekme pridobili. Niti ne vem natančno, kakšna ekipa prihaja v goste, ampak to niti ni najbolj pomembno. Sploh ni pomembno, kdo stoji na drugi strani. Mi imamo sami s sabo dovolj težav, dosti stvari, ki jih moramo spraviti na višjo raven, če bomo želeli zadeve peljati naprej tako, kot si vsi želimo, zato pričakujem, da bodo šle igralke v tekmo, kot da na drugi strani mreže stojijo Mariborčanke,« pravi Rozman.

  Po tekmi z Banjalučankami, njihove najbolj nevarne igralke so sprejemalki Milica Šorak in Ukrajinka Olga Uglenko ter korektorica Sonja Vojnić, precej slabše so v bloku, čaka Kamničanke bolj umirjen ritem tekem. Morda ravno v pravem trenutku, saj bodo imeli več časa za trening.

  »Da, to je res. V prvi polovici novembra bo za nas spored tekem nekoliko bolj ugoden, tako da bomo skušali narediti en mini ciklus telesne priprave, vendar še enkrat, imamo veliko stvari, ki jih bomo morali na treningih popraviti, če bomo želeli biti najboljši takrat, ko bo to potrebno. Vemo pa, da nas decembra čakajo težke tekme,« opozarja kamniški trener.