Čeprav se pripravljajo na Prometej, Krima ne podcenjujejo

  Dvakratne zaporedne državne prvakinje Slovenije, odbojkarice Calcit Volleyja, ki imajo sicer v svojih vitrinah že pet naslovov, bodo svojo prvo uradno tekmo sezone igrale v soboto, ko bodo v prvem krogu Sportklub prve odbojkarske lige, ob 17.30, v svoji dvorani gostile Krim. Za kamniške odbojkarice bo to tudi zadnja preizkušnja pred prvo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev v ligo prvakinj. V četrtek, 7. oktobra, jih namreč čaka prva tekma z ukrajinsko ekipo Prometej iz Dnepra.

  Čeprav so varovanke Gregorja Rozmana vse svoje misli že usmerile v prvo kvalifikacijsko tekmo v Dnjepru, to nikakor ne pomeni, da se ne pripravljajo tudi na uvodno tekmo domačega prvenstva. Ljubljanski Krim, ki se je lani po dolgih letih vrnil na prvoligaško sceno, je že v lanski sezoni nekajkrat opozoril nase, v letošnji pa je leto dni starejši in močnejši za štiri igralke, Tejo Blažič, Zalo Krašovec, ki je prišla iz druge ekipe Calcit Volleyja, Pio Mar in Asjo Šen.

  »V zadnjem času smo veliko pozornosti že namenile tudi Ukrajinkam, ki smo jih že dodobra spoznale. Gre za izkušeno ekipo, v kateri so ukrajinske in bolgarske reprezentantke, tako da nas čakata dve zelo težki tekmi, ampak vemo, kakšna je naša kakovost in vemo, na kakšen način jih lahko premagamo in upam, da nam bo to uspelo. Toda velika napaka bi bila, če bi razmišljale le o tekmi z Ukrajinkami, pozabile pa bi na domače prvenstvo. Sobotnih nasprotnic ne poznam, vendar je vsaka tekma poglavje zase, na nas pa je, da v vsaki tekmi dokažemo, da smo najboljše v Sloveniji. To pomeni, da bomo tudi pri Krimu morale igrati na vso moč, in če bo tako, bo tudi rezultat v našo korist,« je prepričana Eva Mori, ki je po sedmih letih vrnila v Kamnik. V tistem času, ko se je iz Calcit Volleyja podala v tujino, je bila ena najmlajših kamniških odbojkaric, zdaj sodi med najbolj izkušene.

  »Na začetku priprav mi je bilo kar malo težko, da sem se navadila na to, da vsi okoli mene govorijo slovensko, saj sem zadnjih sedem let preživela v tujini,« je v smehu dejala najboljša slovenska organizatorica igre, ki se je hitro vklopila v ekipo. »Resnično se dobro razumemo med sabo. Mlajše igralke imajo velik potencial, zraven njih smo izkušenejše igralke, da jim pomagamo, tako da je ekipa dobro sestavljeno in upam, da bo celotna sezona uspešna za nas. Pa še nekaj moram dodati, v teh letih, ko me ni bilo, je Calcit Volley napredoval v vseh segmentih. Že takrat je bil dobro organiziran, zdaj je še bolj. Igrala sem v veliko klubih v tujini in lahko rečem, da se po organizaciji lahko primerja z marsikaterim od njih.«

  V pripravljalnem obdobju so Kamničanke odigrale veliko število tekem, na turnirju v Kapošvarju, kjer so osvojile prvo mesto, pa se je že izoblikovala tudi udarna postava, pa tudi igra je že bila na želeni ravni.

  »Tekem je bilo res veliko, ampak tako je tudi prav. Čeprav je jedro ekipe še iz lanske sezone, je vendarle prišlo nekaj novih igralk, tako da smo se morale uigrati in spoznati. Dejstvo je, da bomo morale biti že prihodnji teden v vrhunski formi, verjamem, da nam bo to tudi uspelo, saj smo od začetka priprav trdo delale, da pridemo do želene igre, kajti proti Prometeju bomo resnično v obeh tekmah biti na najvišji možni ravni,« se je za konec kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj še enkrat dotaknila Morijeva, ki s Kamničankami še ni osvojila naslova državnih prvakinj.

  Calcit Volley v sezoni 2021/22

  Organizatorici igre: Eva Mori, Manca Lenart.

  Sprejemalke: Andjelka Radišković, Živa Javornik, Mija Šiftar, Ana Marija Vovk, Naja Boisa.

  Blokerke: Katja Mihevc, Lucille Charuk, Anja Zorman, neja Čižman.

  Korektorici: Olivera Brulec Kostić, Fatoumatta Sillah.

  Prosti igralki: Leja Janežič, Zala Špoljarič.

  Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.