Calcitovke po preobratu nove prvakinje lige Mevza!

   

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v finalu srednjeevropske lige v Novi Gorici premagale Novo KBM Branik s 3:2 (-22, -22, 14, 23, 9).  Zanje je bila to po letih 2014 in 2016 tretja lovorika v tem tekmovanju, medtem ko so Mariborčanke ostale pri štirih. V torek, 11. februarja, čaka Kamničanke še zaostala tekma 14. kroga 1A. DOL, ko bodo ob 19.30 gostovale pri Luki Koper.

  Calcit Volley – Nova KBM Branik  3:2 (-22, -22, 14, 23, 9)

  Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 150, sodnika: Ovuka, Kuzmanović (oba BiH).

  Calcit Volley: Griljc (L), Kotnik 3, Mihevc 1, Pogačar 3, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk 14, Brulec Kostić 24, Zatković 20, Janežič (L), Charuk 17, Jerala, Kaker 9. Trener: Gregor Rozman.

  Nova KBM Branik: Milošič, Košenina 19, Grubbs 17, Pahor (L), Dobaj, Bračko 10, Stojilković 7, Šijanec, Kramberger, Sobočan 12, Ramić 8, Pintar 8, Galić 2, Kranjc 1. Trener: Radovan Gačić.

  V finalu zaključnega turnirja Pokala Slovenije so Mariborčanke v dramatični končnici petega niza premagale Calcit Volley in se veselile pokalnega naslova. Na tej tekmi se je poškodovala Lorena Lorber Fijok, namesto nje pa so v Novi KBM Braniku pred nekaj dnevi pripeljali Američanko Tesso Grubbs. Z novinko, v primerjavi s finalno pokalno tekmo, so finale srednjeevropske lige v Novi Gorici začele tudi Kamničanke, ki se jim je vrnila Eva Pogačar. V sobotnem polfinalu so sicer kamniške odbojkarice premagale Jedinstvo Brčko s 3:0, v drugi pa so bile Mariborčanke s 3:1 boljše od domačega GEN-I Volleyja.

  Varovanke Radovana Gačiča so bile tiste, ki so v prvem nizu prve prišle do treh točk prednosti (5:2), nekaj pozneje so vodile že s petimi točkami prednosti (12:7). Mariborčanke so vodile tudi še s 13:8, toda s petimi zaporednimi točkami so jih Kamničanke ulovile, po točki Olivere Brulec Kostić pa povedle s 15:14. Pred vstopom v končnico niza so odbojkarice Calcita prišle do dveh točk prednosti (19:17), vendar so po izenačenju na dvajseti točki pobudo spet prevzele bankirke, ki so izkoristile drugo zaključno žogo. V prvem nizu je bila za kamniško ekipo nezaustavljiva Maja Košenina.

  Tudi v drugem nizu sta bili ekipi dolgo izenačeni, na servis Anite Sobočan pa so bile Mariborčanke tiste, ki so prišle do nekoliko občutnejše prednosti (18:15). V napadu je bila uspešna Grubbsova. Z asom Eve Zatković so se jim Kamničanke približale na točko zaostanka (19:20), toda Grubbsova in Sobočanova sta bankirkam omogočili nekoliko mirnejšo končnico. Ana Marija Vovk je sicer svojo ekipo še enkrat približala na točko zaostanka, po polminutnem odmoru Radovana Gačiča pa so Mariborčanke po zaslugi nezaustavljive Maje Košenine prišle do prve zaključne žoge, ki jo je z blokom izkoristila Brina Bračko.

  Tretji niz je minil v znamenju kamniške ekipe, ki je po dveh zaporednih točkah Lucy Charuk Mariborčankam pobegnila že za sedem točk (9:2). Po drugem polminutnem odmoru so Mariborčanke le nekoliko uredile svoje vrste in se Kamničankam po prvem tempu Ele Pintar približale na tri točke zaostanka. Vendar je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti Zatkovićeva je poskrbela za novih plus sedem Calcit Volleyja (16:9). S tem pa težav mariborske ekipe še ni bilo konec, kajti po asu Tine Kaker in bloku Vovkove je bilo že neulovljivih 23:11. Niz je z blokom končala Charukova.

  V začetku četrtega niza so imele kamniške sprejemalke težave s sprejemom, kar so bankirke izkoristile in z asom Grubbsove povedle s 7:3. Toda Kamničanke se niso predale, že na osmi točki so z asom Charukove izid izenačile, vse do končnice pa sta se ekipi menjavali v vodstvu. Prednost je bila večinoma na strani Mariborčank, toda s kar petimi zaporednimi točkami odlične Zatkovićeve so Calcitovke v sami končnici niza prišle do treh točk prednosti (23:20). Kamničanke so imele tudi tri zaključne žoge za izenačenje v nizih, dve so bankirke ubranile, ne pa tudi prvega tempa Charukove.

  Čeprav so tie-break bolje začele Mariborčanke, ki so povedle s 3:1, so pobudo po zaslugi boljše igre v bloku prevzele Kamničanke. Z blokom Vovkove so nasprotnicam pobegnile za tri točke (6:3), vendar ne za dolgo, kajti Ana Mojca Kranjc je že na šesti točki izid izenačila. To je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi, kajti nadaljevanje je bilo spet v znamenju Calcit Volleyja, ki so po bloku Charukove vodile z 10:6. Zbranost so ohranile vse do konca tekme, ki jo je končala Brulec Kostićeva.

  V tekmi za tretje mesto je Jedinstvo Brčko s 3:1 (13, -14, 14, 25) premagal domači GEN-I Volley.