Za las ob boj za uvrstitev v 1A. DOL

    Druga ženska ekipa Calcit Volleyja se je od rednega dela 1B. DOL za ženske poslovila z novo zmago. Svojo deveto v tem tekmovanju, tokrat je v gosteh premagala kranjski Triglav s 3:0 (18, 15, 22). Čeprav so na koncu osvojile 31 točk, kot tudi drugouvrščeni Krim, G. S. V. Ptuj na prvem mestu je imel dve točki več, so se morale zaradi slabše razlike v nizih in manjšega števila zmag zadovoljiti s tretjim mestom in bojem za obstanek v 1B. DOL. V boj za uvrstitev v 1A. DOL pa se podajata ekipi Ptuja in Krima.

    Kamniške princeske, ki po naslovu mladinskih državnih prvakinj, v 1B. DOL niso več poznale poraza, so svojo nepremagljivost potrdile tudi na vročem gostovanju v Kranju. V vseh treh nizih so bile varovanke Aljoše Jemca veliko boljše nasprotnice, dobro so delovale v vseh elementih igre. Njihovo napredovanje v zeleno skupino in s tem v boj za uvrstitev v 1A. DOL je bilo tako odvisno od razpleta tekme v Zrečah, kjer je domači Weiller Volley proti Krimu že vodil z 2:1 v nizih, petega pa so Ljubljančanke dobile z 18:16. Redni del tekmovanja sta obe ekipi končali z 31 točkami, vendar ima Krim ob enajstih zmagah razliko v nizih 36:15, medtem ko so Kamničanke zmagale devetkrat, njihova razlika v nizih pa je 35:18.

    »Čestitke dekletom za zmago v Kranju, obenem pa tudi čestitke Krimu, ki je izvlekel infarktno tekmo v Zrečah. Škoda, ker smo s tem za las zgrešili uvrstitev v zeleno skupino. Ta ekipa bi si to zagotovo zaslužila, predvsem zaradi trdega dela in napredka, ki so ga dekleta pokazala v dozdajšnjem delu sezone. V drugem delu prvenstva smo bili najboljša ekipa, edino tekmo smo izgubili na Ptuju, pa še tisto s 13:15 v petem nizu. Ne glede na vse nas v prihodnjih mesecih čaka še precej trdega dela, saj od deklet pričakujem, da bodo naredile še korak naprej. Za nas je dobra stvar, da se skupina za obstanek igra do sredine aprila, tako da imamo zagotovljenih deset tekem z relativno kakovostnimi nasprotniki, kar v tej fazi odbojkarskega razvoja najbolj potrebujemo,« je po koncu rednega dela sezone dejal Aljoša Jemec, ki v letošnji sezoni s Tjašo Gadža vodi drugo kamniško žensko ekipo.

    Za Calcit Volley II so v Kranju igrale: Zala Krašovec, Zala Špoljarič (L), Tina Topič, Špela Lužovec, Živa Javornik, Naja Boisa, Veronika Povh, Tara Gojak, Anja Zorman, Lana Žužek, Milla Andrejič, Sara Sitar, Nika Kraševec, Atena Gojak (L).