Calcitovke bodo nastopile v Ligi prvakinj

    Odbojkarice Calcit Volleyja bodo nastopile v rednem delu Lige prvakinj, po tem ko je ruska Uralocka NTMK Ekaterinburg zaradi svetovne zdravstvene krize odpovedala svoj nastop v elitni ligi. Slovenske prvakinje bodo nastopile v zahtevni skupini B, kjer so tudi Conegliano, Fenerbahče in Nant.

    Kamničanke so sredi oktobra v drugem krogu kvalifikacij z dvema porazoma proti poljski ekipi LSK Commercecon Lodž sicer izpadle iz tekmovanja, po odpovedi Rusinj pa bodo vendarle zaigrale v ligi najboljših na stari celini. Usoda jim je namenila skupino B, kjer jih pričakujejo težke nasprotnice. Poleg turškega velikana Fenerbahčeja in francoskega Nanta je v skupini tudi podprvak lige prvakinj iz leta 2019 in aktualni svetovni klubski prvak, italijanski Conegliano.

    Skupinski del lige prvakinj bo zaradi trenutnih razmer v povezavi s pandemijo Covid-19 potekal v spremenjenem formatu in bo sestavljen iz dveh turnirjev. Na obeh se bodo pomerile vse ekipe iz skupine. Žal Kamničanke pred domačim občinstvom v evropskem tekmovanju ne bodo nastopile, saj se bosta turnirja odvila Trevisu (8.-10. december 2020) in v Nantu (26.-28. januar 2021).

     »Želja po igranju v ligi prvakinj je bila velika, zato smo ponujeno priložnost sprejeli z odprtimi rokami. Imamo dobro ekipo, ki potrebuje težke tekme. Dekleta na treningih res trdo delajo in so željne dokazovanja. Za nas bo to vsekakor dobrodošla priložnost za nabiranje izkušenj. Igrali bomo v balončkih in dovolj blizu Sloveniji, kar nam z vidika potovanj v trenutnih razmerah tudi povsem ustreza,« je odločitev kluba, da še drugič nastopi med najboljšimi evropskimi klubu – krstni nastop so Kamničanke doživele leta 2016 – komentiral prvi mož ekipe, Aljoša Jemec.