V osmih dneh šest tekem

    V soboto se bo po štirih tednih s tekmami desetega kroga nadaljevalo državno prvenstvo v obeh Sportklub prvih odbojkarskih ligah. Odbojkarji Calcit Volleyja bodo začasno prekinjeno sezono zaradi epidemije koronavirusa nadaljevali v Kanalu, do prihodnje nedelje pa bodo imeli zelo natrpan program. Že po sobotnem gostovanju v Kanalu bodo v nedeljo v srednjeevropski ligi igrali v Gradcu, v torek in sredo jih v Kamniku čakata tekmi s skopskim Vardarjem v pokalu Challenge, prihodnjo soboto bodo varovanci Gregorja Jerončiča v domačem prvenstvu gostili še Hoče in za konec, dan pozneje v srednjeevropski ligi še SK Zadrugo Aich/Dob.

    Tudi v kamniškem taboru nekaj časa niso bili v polni zasedbi, toda že od prejšnjega tedna naprej so v trenažnem pogonu vsi odbojkarji Calcit Volleyja. Tako sta se ekipi pridružila tudi dlje časa odsotni Rok Jerončič in prvič po operaciji tudi Jan Klobučar. Slednji še po prilagojenem programu.

    »Prejšnji teden smo bili po daljšem času vsi na treningu. Nekateri so bili pred tem nekaj dni v izolaciji in so trenirali doma, kolikor so lahko in normalno je, da je to pustilo določene posledice. Tako smo prejšnji teden večino časa namenili obnovi telesne moči, v tem tednu pa že popolnoma normalno treniramo, saj je pred nami kar lepo število tekem. V le osmih dneh bomo igrali kar šest tekem,« je po torkovem večernem treningu dejal Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja, ki se zaveda, da bo manko treninga pustil določene posledice na telesni pripravljenosti. Šele na tekmah pa se bo videlo, kako se bo to odražalo v sami igri, ki je bila proti ACH Volleyju, čeprav so Kamničani na koncu ostali praznih rok, že na kar visoki ravni.

    »Proti ACH Volleyju smo bili v vseh štirih nizih prisotni na igrišču. To je tisto, kar je na prejšnjih tekmah manjkalo, ko smo preveč nihali v igri. Zagotovo se nam bo poznala telesna pripravljenost, vendar bodo v podobnem položaju tudi druge ekipe, ampak pomembno bo, da bomo stopili na igrišče, kot da je vse v redu in da ne mislimo na to. Preprosto rečeno, odmisliti bomo morali težave, kajti tudi, ko igralec ni stoodstoten, mora dati svoj delež na igrišču. Odbojka ni samo fizika, v odbojki lahko zmaga tudi šibkejši, vendar mora igrati pametno odbojko,« se je Jerončič že popolnoma usmeril v prihajajoče preizkušnje svoje ekipe, ki jih bo resnično veliko. Na srečo imajo Kamničani na voljo dovolj enakovrednih igralcev.

    »Dejstvo je, da je pred nami veliko število tekem. Videli bomo, kdaj bomo odigrali preložene tekme domačega prvenstva, tu je potem še srednjeevropska liga in, če bomo izločili Vardar, še pokal Challenge. Podoben urnik, kot ga bomo imeli prihodnji teden, lahko pričakujemo tudi naprej, tu je še pokal Slovenije … A kot rečeno imamo na voljo širok spekter igralcev, lahko bomo pridružili tudi kakšnega mlajšega igralca, kar predvsem velja za srednjeevropsko ligo in ne bo drugega, kot da oddelamo svoje,« se z velikim številom tekem, ki čakajo njegove varovance, ne želi obremenjevati Jerončič.