Doma boljše tudi od Mozirja

    Odbojkarice Calcit Volleyja so odlično vstopile v leto 2020, saj so po zmagi v zaostali tekmi sedmega kroga 1B. DOL v enajstem krogu doma premagale še Mozirje s 3:1 (14, -16, 8, 19). S 25 točkami so mlade Kamničanke trenutno na četrtem mestu prvenstvene lestvice, v prihodnjem krogu, v soboto, 1. februarja, pa bodo gostile ekipo Weiler Volley Zreče, ki ima na tretjem mestu prav tako 25 točk.

    Mozirjanke so v letošnji sezoni prišle le do treh zmag, zato so bile varovanke Aljoše Jemca, v vlogi favoritinj. Že v prvem delu sezone so Kamničanke slavile s 3:0, uvodni niz tekme v dvorani OŠ Stranje pa je napovedoval podoben izid. Toda po gladki zmagi v prvem nizu so domačinke v drugem popustile, a so že v tretjem postavile stvari na svoje mesto.

    »Pri Mozirju je manjkala njihova najboljša igralka, kar se je v njegovi igri poznalo, je pa tudi res, da naša ekipa trenutno igra na ravni, da bi tovrstne tekme morala brez večjih težav dobiti. To so dekleta tudi naredila, čeprav je v drugem nizu prišlo do manjšega padca zbranosti. Toda že v tretjem nizu so se vrnile v igro. Priložnost za igro so dobile tudi igralke, ki so do zdaj igrale nekoliko manj. Vesel sem, da so jo tudi izkoristile, tako da nanje lahko resno računamo tudi v prihodnje,« je po zmagi Calcit Volley II dejal njegov trener Aljoša Jemec.