Bodo tudi tokrat v polfinalu presenetili Ljubljančane?

  Če so imeli odbojkarji Calcit Volleyja še pred dobrim mesecem dni preveliko število tekem, so zdaj že v velikem pričakovanju, saj je od njihove zadnje z Mariborom minilo štirinajst dni. Za ogrevanje pred začetkom končnice državnega prvenstva, v kateri bodo morali igrati že v četrtfinalu, jih v petek in soboto v Pliberku čaka zaključni turnir srednjeevropske lige. Tako kot lani se bodo v polfinalu pomerili z ACH Volleyjem. Tekma se bo začela ob 17. uri, v drugi tekmi ob 19.30 pa se bosta pomerili avstrijski ekipi Posojilnica Aich/Dob in Union Raiffeisen Waldviertel.

  Medtem ko se je ženski zaključni turnir v srednjeevropski ligi neslavno končal, saj sta se ga v Olomoucu udeležili le domača ekipa, ki je na koncu tudi zmagala, in Nova KBM Branik, se za moškega ni bati, da bi bil okrnjen. »Mislim, da ni prav nobene bojazni, da bi prišlo do česa podobnega. Po zadnjih informacijah vse ekipe pridejo in mislim, da se obeta zanimiv zaključni turnir, v Pliberku pa je tako ali tako vedno prijetno igrati,« se ponovitve ženskega scenarija zaključka srednjeevropske lige ne boji Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja, ki vse od tekme z Mariborom v zadnjem krogu rednega dela prvenstva s svojo ekipo ni odigral niti ene tekme. »Po eni strani je prišlo tudi prav, saj smo bili že v pomanjkanju treninga. Toda po drugi strani naša ekipa očitno potrebuje dodatno draž, da deluje, se pravi tekme. Prepričan sem, da smo določene zadeve v svoji igri popravili. Nekaj težav smo sicer imeli z virozami, ampak ne glede na to smo naredili korak naprej in spet prišli do svoje igre,« je o obdobju brez tekem dejal Aleš Hribar.

  Na lanskem zaključnem turnirju, ki je bil prav tako v Pliberku, so Kamničani v polfinalu presenetili ACH Volley, ki jih je v letošnji na vseh treh dozdajšnjih tekmah dokaj prepričljivo dobil. »Vsekakor se želimo v Pliberku prikazati v čim boljši luči in naredili bomo vse, da pridemo do ugodnega izida proti ACH Volleyju. Res je, da nas je v letošnji sezoni trikrat premagal, ampak vseeno se veselimo tekme z njim. Če nič drugega, bomo videli, ali smo kaj napredovali in mislim, da bo to prava preizkušnja za nas pred začetkom končnice. Verjamem, da bodo fantje naredili vse, da bo rezultat ugoden za nas,« se prve letošnje zmage nad Ljubljančani nadeja kamniški trener.

  V lanski sezoni so se prvega mesta veselili Dobljani, ki so v finalu premagali prav Kamničane, tretji je bil ACH Volley, četrta pa zagrebška Mladost.

  Spored zaključnega turnirja v srednjeevropski ligi

  Petek, 15. marec: Calcit Volley – ACH Volley (17.00), Posojilnica Aich/Dob – Union Raiffeisen Waldviertel.

  Sobota, 16. marec: tekma za tretje mesto (17.00), finale (19.30).