V Šoštanju zakorakali proti zaključnemu turnirju

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v gosteh premagali domačo Šoštanj Topolšico s 3:0 (17, 16, 23). Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 27. novembra, ob 20. uri, v Kamniku. Pred to tekmo čaka kamniške odbojkarje v soboto, 23. novembra, še tekma osmega kroga srednjeevropske lige, ko se bodo v Zagrebu pomerili z domačo Mladostjo.

  Šoštanj Topolšica – Calcit Volley 0:3 (-17, -16, -23)

  Šoštanj Topolšica: Bevc, Javornik 6, Marovt, Robida 7, Plankelj (L), Volovlek, Kafol, Pavič 5, Hodžič 7, Žugić 10, Menih (L), Marušič, Koren. Trener: Rade Dačović.

  Calcit Volley: Pereira 9, Hribar (L), Bregar 13, Koncilja, Hebda 9, Jordanov, Planinc (L), Brulec, Kvas 3, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan, Lazar 11, Rotar 12. Trener: Marko Brumen.

  Čeprav šoštanjski ekipi v domačem prvenstvu ne gre najbolje, so Kamničani resno vstopili v dvoboj z njimi. Trener Marko Brumen je sicer priložnost ponudil tudi igralcem, ki so v letošnji sezoni do zdaj igrali manj, prav vsi pa so jo tudi izkoristili. V prvem nizu je bil izid izenačen do pete točke, prvo večjo prednost pa so si kamniški odbojkarji priigrali na servis Mihe Bregarja, ko so z blokom Luke Lazarja povedli z 12:6. Niz je z asom končal Tine Kvas.

  Drugi niz je bil izenačen do desete točke, Bregar je z novim blokom svoji ekipi priigral tri točke prednosti (14:11), isti igralec pa je z dvema zaporednima asoma dokončno strl odpor Šoštanjčanov, ki so po zaostanku sedmih točk (22:15) do konca niza dosegli le še eno. V tretjem nizu so Kamničani povedli že z 10:3, po visokem vodstvu pa so preveč popustili in dovolili, da so se jim Šoštanjčani v končnici niza približali le na točko zaostanka (20:21). Da do preobrata ni prišlo, sta z asom poskrbela Milosz Hebda ter z dvema zaporednima uspešnima napadoma še mladi Bor Jese Rotar.

  Pari četrtfinala pokala Slovenije

  Torek, 19. november: Šoštanj Topolšica – Calcit Volley 0:3 (-17, -16, -23), sreda, 20. november: Panvita Pomgrad – Hiša na Kolesih (20.00), Krka – Maribor (20.00), četrtek, 21. november: ACH Volley – Salonit Anhovo (19.30).