Plot: Če bomo igrali, kot znamo, se nimamo česa bati

  Odbojkarji Calcit Volleyja so s porazom končali redni del Sportklub prve odbojkarske lige za moške. V Murski Soboti jih je nepričakovano premagala Panvita Pomgrad, s katero se bodo Kamničani v sredo, 10. marca, ob 19. uri v Murski Soboti pomerili v prvi četrtfinalni tekmi končnice. Prav zadnji poraz na medsebojni tekmi je po mnenju Mihe Plota, libera kamniške ekipe, dovolj veliko opozorilo za varovance Gregorja Jerončiča.

  V naslednjih petih, šestih tednih bomo v Sloveniji dobili državnega in pokalnega prvaka. Najpozneje 10. aprila državnega, nato pa osem dni pozneje še pokalnega. V obeh konkurencah je še kako resno v konkurenci tudi Calcit Volley, čeprav je redni del prvenstva končal na tretjem mestu. Kakšna pot kamniško ekipo čaka v končnici državnega prvenstva, je že nekaj časa znano, v pokalnem tekmovanju pa bo znano po žrebu četrtfinalnih parov. Njihova prva ovira v državnem prvenstvu bodo Sobočani, ki so jih pred slabimi tremi tedni presenetili na svojem igrišču. Na srečo ta poraz za Kamničane ni bil usoden, saj višje od tretjega mesta niso več mogli, nižje pa tudi ne, na drugi strani pa se je Panvita Pomgrad s to zmago izognila osmini finala končnice.

  »Morda niti ni bilo slabo, da smo tisto tekmo izgubili, tako da bomo zdaj še bolj resno pristopili k četrtfinalnim tekmam. Še enkrat več se je potrdilo, da je v letošnji sezoni proti vsakemu nasprotniku treba igrati dobro, sploh če gre za tako kakovostno ekipo, kot je Panvita. Ni dovolj samo, da stopiš na igrišče, moraš prikazati dobro igro, biti ves čas agresiven. Zdaj bo pristop zagotovo še bolj resen,« je pred sredinem gostovanju v Murski Soboti prepričan Miha Plot.

  Sobočani so predvsem v zadnji tretjini rednega dela prvenstva prikazali boljše igre kot v prvih dveh tretjinah. Vendar ob tem ne gre spregledati, da so se okrepili z izkušenim nekdanjim reprezentantom Alanom Djordjevičem Kamenikom.

  »Že prvo tekmo v Kamniku Sobočani niso igrali slabo. Če jim pustiš in jih ne oddaljiš od mreže, so lahko zelo nevarni. Vsekakor so z Djordjevič Kamenikom zdaj še boljši. Toda vse bo odvisno od nas samih. Če jim dopustiš, da igrajo svojo igro, so lahko zelo nevarni. Zato bo zelo pomembno, da mi svoje stvari delamo dobro. Se pravi, da smo mi agresivni, da smo mi tisti, ki pritiskamo s servisi … Skratka, če bomo igrali, kot znamo, se nimamo česa bati,« meni izkušeni Žužemberčan v dresu Calcit Volleyja.

  Po zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Zwettlu, na katerem so Kamničani osvojili tretje mesto, so imeli dovolj časa, da so zacelili mikro poškodbe, predvsem pa, da so svojo formo dvignili na najvišjo možno raven.

  »Lahko rečem, da nam je ta odmor pred začetkom končnice državnega prvenstva prišel zelo prav. Predvsem zato, da smo se lahko v miru pripravili na najbolj pomembne tekme sezone. Zdaj bo do konca sezone vsaka tekma poglavje zase. Osebno se že zelo veselim končnice, ker bodo dobre tekme, prepričan pa sem, da imamo ekipo, ki je sposobna priti zelo visoko. Veliko bo odvisno od nas samih, da bomo agresivni v napadu in da bomo v bloku in obrambi nasprotnike prisilili v to, da bodo ves čas pod pritiskom. Verjamem, da bomo že proti Panviti pokazali to igro, ki se od nas pričakuje.«

  Če bodo Kamničani v četrtfinalu uspešni, se bodo v polfinalu najverjetneje pomerili z ACH Volleyjem, ki je v odločilni tekmi za prvo mesto po rednem delu prvenstva izgubil z Merkur Mariborom.

  »V letošnji sezoni se je vse malce premešalo in tako so prvi Mariborčani, ki so bili vso sezono v naletu, ves čas so igrali dobro in zato so, čeprav nekoliko presenetljivo, zato pa zasluženo redni del prvenstva končali na prvem mestu. Ampak s kom se bomo pomerili v polfinalu, je popolnoma vseeno. Najprej bo seveda treba premagati Panvito Pomgrad, šele potem pridejo na vrsto druge tekme. Ne glede na to, proti komu igramo, pa je tako ali tako vse v naših rokah. Proti vsaki ekipi moramo svoje stvari narediti dobro, in če je tako, lahko vsakogar premagamo. Všeč mi je naša ekipa in mislim, da imamo veliko možnosti za dober rezultat,« je nepopravljivi optimist Miha Plot, ki je na slovenski prvoligaški sceni že vse od svojega šestnajstega leta, ko je še igral za ljubljansko Olimpijo.

  Izkušenega Plota tudi ni presenetilo, da sta se ob najboljši šesterici rednega dela prvenstva v četrtfinale uvrstili tudi ekipi Hoč in Krke, ki sta prav tako igrali v Sportklub prvi odbojkarski ligi. »Čeprav so Šoštanjčani in Črnučani dobili prvi tekmi osmine finala, me uspeha Hoč in Krke ne preseneča. Res je, da sta bila oba 1B. ligaša v zmagovalnem ritmu, na drugi strani pa so Hočani in Novomeščani več tekem izgubili. Toda za sabo so imeli večje število težkih tekem, kar je potem tudi odločilo.«

  Tudi preostale tri tekme četrtfinala končnice bodo na sporedu danes. Najbolj zanimivo bo v Kranju, kjer bo gostoval Salonit Anhovo, vodilni Merkur Maribor, čaka obračun s Krko v Novem mestu, aktualnega državnega prvaka, ACH Volley, pa v Hočah.