Vlogo favoritov bodo morali potrditi na igrišču

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v sredo, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik igrali prvo polfinalno tekmo končnice Sportklub prve odbojkarske lige. Njihov nasprotnik bo Merkur Maribor, ki so ga v letošnji sezoni premagali že petkrat, izgubili pa so le eno tekmo. Ekipi igrata na dve zmagi, druga tekma bo v soboto, 8. aprila, v Mariboru, morebitna tretja pa 12. aprila v Kamniku.

  V rednem delu prvenstva so kamniški odbojkarji mariborske enkrat premagali s 3:1 ter dvakrat s 3:2, v srednjeevropski ligi je bilo 3:1 za kamniško ekipo, v Pokalu Slovenije pa so po domačem porazu z 2:3 v Mariboru zmagali s 3:1 in se uvrstili v finale. Toda vse to so zdaj tekme, ki so nepomembne, kajti v finale se bo uvrstila ekipa, ki bo prej prišla do novih dveh zmag.

  »Z Mariborčani smo v letošnji sezoni odigrali že veliko tekem. Dejstvo je, da imamo pozitiven score, vendar gre za dobro ekipo, ki jo zelo spoštujemo, a bomo naredili vse, da se uvrstimo v finale,« je odločen Alan Košenina, libero kamniške ekipe, ki je pred letošnjo sezono v Calcit Volley prišel prav iz Maribora.

  Čeprav so Kamničani v slabem tednu dni doživeli dva nesrečna poraza, oba proti ACH Volleyju, najprej v finalu Pokalu Slovenije, nato pa še v finalu srednjeevropske lige, v četrtfinalu končnice niso imeli večjih težav. Ravenčani so bili v obeh tekmah nemočni, nekaj več težav pa so imeli mariborski odbojkarji, ki so po domači tesni zmagi s 3:2 v Kanalu potrdili, da so boljša ekipa od Salonita.

  »Težko je primerjati tekme z Ravenčani in Mariborčani. To sta popolnoma drugi ekipi. Maribor je veliko boljša ekipa in v teh tekmah bomo za vsako slabšo potezo hitro kaznovani, zato bomo morali vanje vstopiti z visoko koncentracijo. Dejstvo je, da bo zelo pomembna že prva tekma, v kateri si ne smemo dovoliti poraza. Dobro je, da je prva tekma v Kamniku, kajti v primeru poraza v drugi tekmi bi se potem vseeno odločalo v naši dvorani. Vendar bomo naredili vse za to, da v finale pridemo že po dveh tekmah,« Košenina ne želi ničesar prepuščati naključju.

  Mariborčani bodo v polfinalu končnice tisti, ki bodo lahko igrali bolj sproščeno. Vloga favorita je vendarle na kamniški strani, zato lahko pričakujemo, da bodo tvegali na servisu, in ko so v tem elementu igre uspešni, je proti njim težko igrati.

  »Res je, še zlasti Rok Bračko je tisti, ki je sposoben na vsaki tekmi, v vsakem nizu, ko pride na servis, narediti razliko. Proti njemu nisi nikoli varen, vedno moraš imeti v mislih, da moraš narediti vse za vsako točko in tudi proti nam se je že zgodilo, da so Mariborčani po njegovi zaslugi prišli do prednosti. Tu je tudi Žiga Donik, ki letos igra svojo najboljšo sezono, vendar nista edina, zato se bomo morali pošteno potruditi, da pridemo do zmage.«

  Močno mariborsko orožje je tudi trener Sebastijan Škorc, ki zna motivirati svojo ekipo, čeprav vlogo favorita vedno prepušča nasprotnikom.

  »V tem primeru bo z razlogom vlogo favorita prepustil nam, kajti tako kakovost kot finančni vložek sta na naši strani, seveda pa bomo morali ti dokazati na igrišču, ki je edino merodajno,« opozarja Košenina, ki se je dotaknil tudi drugega polfinalnega para med ACH Volleyjem in Hišo na kolesih Triglavom. Kranjčani so v četrtfinalu v tretji tekmi v Murski Soboti premagali Panvito Pomgrad.

  »Zmaga Kranjčanov niti ni presenečenje, kajti Sašo Rop zelo dobro dela s svojo ekipo in to že vrsto let, ne glede na to, s kakšnim igralskim kadrom razpolaga. Ta ekipa je zdaj že nekaj časa skupaj, ne verjamem pa, da bi Kranjčani v polfinalu lahko presenetili tudi ACH Volley.«