Banko: Formisu ne smemo dovoliti, da bi se razigral

  Pred odbojkaricami Calcit Volleyja je še zadnja ovira na poti do finala Sportklub prve odbojkarske lige za ženske. V prvi polfinalni tekmi končnice se bodo v sredo, ob 17.30, v športni dvorani Kamnik pomerile s Formisom. Druga tekma bo na sporedu v soboto, 8. aprila, v Hočah, morebitna tretja pa spet prihodnjo sredo v Kamniku.

  Veliko stvari se je v zadnjih nekaj tednih zgodilo v vrstah aktualnih slovenskih državnih prvakinj. Večinoma takšnih, ki se niso ravno izšle po željah kamniških odbojkaric. Začelo se je s porazom v povratni polfinalni tekmi srednjeevropske lige doma proti Novi KBM Braniku, ki je bila boljša še v finalu Pokala Slovenije, končalo pa z boleznijo njihovega trenerja Gregorja Rozmana, ki ga je zamenjal Gašper Ribič. Toda ne glede na vse, so Kamničanke svojo nalogo v četrtfinalu končnice opravile z odliko, saj Luka Koper niti v enem trenutku ni ogrozila njihove zmage.

  »Dejansko je za nami težko obdobje. Na obeh tekmah, ki smo ju izgubile, so bile Mariborčanke bolj učinkovite na servisu, me pa smo naredile preveč lastnih napak. Vsak poraz je bil težji, vendar ni bilo drugega, kot da nanje pozabimo in se osredotočimo v vsako naslednjo tekmo. Dodatni motiv za vse nas pa je bila bolezen našega trenerja, kar bo zdaj samo še razlog več, da na igrišču pustimo dušo in srce. Mislim, da smo prvi šok prebolele, kar smo potrdile na tekmah s Koprom,« je o težkih trenutkih za kamniško ekipo spregovorila Katja Banko, libero Calcit Volleyja, ki je zadovoljna, da je ekipo prevzel Gašper Ribič.

  »Mislim, da smo se zelo dobro ujeli. Gašper ima dobro pripravljene treninge, me pa še bolj pridno delamo. Konec koncev smo tu za isti cilj in to je naslov državnih prvakinj. Zavedamo se, da bo Formis popolnoma drugačna ekipa od Kopra. Formis je ekipa, ki ji žoga enostavno ne pade na tla. Zelo pomembno bo, da bomo dobro začele in potem skozi vso tekmo držale visoko raven igre. Nikakor ne smemo dovoliti, da se Hočanke razigrajo, kajti v tem primeru so lahko zelo nevarne, česar pa jim ne smemo dovoliti,« Banko opozarja na hoško ekipo, ki je v nedeljo osvojila naslov mladinskih državnih prvakinj.

  V letošnji sezoni so Kamničanke sicer dobile vse tri medsebojne tekme, vendar se na to ne gre zanašati. Če bodo želele igrati v finalu, bodo morale prikazati eno boljših iger v letošnji sezoni. Verjetno pa nekaj podobnega velja tudi za mariborsko Novo KBM Branik, ki jo v polfinalu čaka obračun z GEN-I Volleyjem.

  »Načeloma je vse mogoče. Ampak glede na celotno sezono menim, da ima Branik večjo možnost za uvrstitev v finale. Vendar to ne bo enostavno, ker novogoriška ekipa ravno tako dobro trenira in tudi igra. Naj zmaga boljši,« o drugem polfinalnem obračun pravi kamniška prosta igralka.