Po 22-urnem povratku domov ekspresno do treh točk

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale Ankaran s 3:0 (15, 15, 16). Tudi v prihodnjem krogu bodo Kamničanke igrale doma, njihov nasprotnik pa bo Krim. Tekma se bo začela ob 17.30.

  Calcit Volley – Ankaran  3:0 (15, 15, 16)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Novak, Perčič.

  Calcit Volley: Gorjup, Radišković 11, Vovk 8, Đorđević 5, Hutinski 8, Boisa 2, Kregar 4, Charuk, Pucelj 11, Čižman 11, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

  Ankaran: Kolbl (L), Kolenc 1, Jamnik Pregl 1, Kovačič 4, Grudina 7, Forštnarič,  Žnidar 9, Valenčič, Cerovac, Mihalinec 3, Jurič, Kaker 3. Trener: Sebastijan Mikša.

  Kamničanke so po izpadu v kvalifikacijah lige prvakinj, svojo evropsko pot bodo sicer nadaljevale v pokalu CEV, v katerem bodo v torek, 13. decembra, ob 20. uri gostile grški Olympiacos, v domačem prvenstvu v svoji dvorani gostile Ankarančanke. Vprašanje je bilo, kako bo poraz v Španiji vplival na njihovo igro, toda varovanke Gregorja Rozmana so imele dovolj motiva in dovolj energije, da so v treh nizih prepričljivo ugnale gostujočo ekipom, za katero igra kar pet nekdanjih odbojkaric Calcit Volleyja, Tina Grudina, Maja Forštnarič, Sara Valenčič, Katja Mihalinec in Tina Kaker.

  Prvi niz se je za domačo ekipo začel na najboljši možni način, saj so na servis Andjelke Radišković povedle z 9:0. Šele o njeni napaki so gostje dosegle prvo točko in se na servis Mihalinčeve približale na štiri točke zaostanka (5:9). Vendar do priključka ni prišlo, kajti Kamničanke so z napadom Sare Hutinski pobegnile na sedem točk (12:7), po asu Ane Marije Vovk na osem (15:7) in po napadu Maše Pucelj spet na devet (17:8). S tem je bil niz, ki ga je zaključila Klara Kregar, odločen.

  V drugi niz so bolje vstopile Ankarančanke, ki so po napaki domače ekipe povedle s 4:1, vodile pa so tudi že z 11:7. Toda na servis Ane Marije Vovk je prišlo do preobrata, saj so Kamničanke dosegle pet zaporednih točk, zadnji dve Pucljeva, na semaforju pa je bilo 14:11 za Calcit Volley. Kamničanke so še naprej pritiskale s servisi in po asu Sare Hutinski je bilo že 19:12. Niz je bil s tem odločen, zadnjo točko v njem je prispevala Neja Čižman.

  Tudi tretji niz se je začel podobno kot prvi, kajti po dveh zaporednih asih Andjelke Radišković so domače odbojkarice gostjam pobegnile za sedem točk (10:3). Do nove rekordne prednosti v tretjem nizu so Kamničanke prišle po novih dveh asih, tokrat Mile Đorđević, skupaj so jih dosegle kar trinajst, izid pa je bil že 14:5 za domačo ekipo. S tem je bila tekma, v kateri so imele gostje le 20-odstotni sprejem, Kamničanke pa 40-odstotnega, bolj ali manj odločena. Nove tri kamniške točke je potrdila Naja Boisa.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Tekma ni bila lahka, še zlasti ne po izpadu iz lige prvakinj in naporni poti domov, saj smo potovali kar 22 ur. Zato se ni bilo ravno preprosto spočiti in pripraviti na tekmo, vendar so dekleta na igrišče stopile motivirano in zbrano. Veseli me, da so odigrale dobro tekmo, takšno, kakršno smo se dogovorili. Žal enega cilja nismo izpolnili, vendar je za nami šele tretjina sezone, pred nami pa je še veliko pomembnih tekem.«