S skupnimi močmi do polfinala končnice

  Odbojkarice Calcit Volleyja so se s porazom v Kopru na prvi četrtfinalni tekmi končnice 1A. DOL za ženske po vodstvu z 2:0 v nizih spravile v težek položaj, ki pa nikakor ni nerešljiv. Za uvrstitev v polfinale bodo na povratni tekmi, ki bo na sporedu v sredo, 27. marca – tekma se bo začela ob 17.30 – potrebovale zmago s 3:0 ali 3:1, v primeru zmage s 3:2 pa bo o polfinalistkah odločal zlati niz. Vsi drugi izidi bodo šli na roke odbojkaricam Luke Kopra.

  »Zavedale smo se, da tekma ne bo lahka, vendar mislim, da si nobena od nas ni mislila, da bo rezultat po koncu tekme takšen. Tekma je bila že od samega začetka izenačena in napeta, vendar smo prva dva niza igro še imele kontrolo in uspele načrtovati njen ritem. Kot že večkrat v letošnji sezoni, pa se nam je vse zalomilo v tretjem nizu, ki smo ga odigrale premalo zbrano, kar so Koprčanke izkoristile. Prevzele so pobudo nad igro, njihovega naleta pa nismo več znale zaustaviti. Nasprotnice so resnično prikazale odlično igro, vendar to ne sme biti izgovor za sobotni poraz, ki smo si ga same zakuhale,« je bila po sobotnem porazu v Kopru samokritična Katja Mihalinec, sprejemalka Calcit Volleyja.

  Dejstvo je, da so od zadnje uradne tekme kamniške ekipe minili trije tedni. V vmesnem obdobju so sicer odigrale tri pripravljalne tekme, toda v podobnem položaju so bile tudi koprske odbojkarice. »Vsekakor je odmor pred začetkom končnice prekinil tekmovalni ritem, vendar menim, da smo ga s trening tekmami kar dobro ohranjale, zato tukaj ne vidim večje težave. To zagotovo ni bil razlog našega poraza,« ne išče izgovorov Mihalinčeva, ki se, tako kot njene soigralke, dobro zaveda, da popravnega izpita za Kamničanke ne bo več. Pred sredino povratno tekmo bo večji pritisk na kamniški ekipi, ki pa je v letošnji sezoni že nekajkrat dokazala, da dobro deluje tudi pod pritiskom.

  »Spet je pred nami zanimiva in težka tekma, ki jo moramo tako ali drugače dobiti. Očitno letos rade vzdržujemo napetost vse do konca. Vsekakor bomo dale vse, da dokažemo, da si zaslužimo polfinale in se vanj tudi uvrstimo. Moramo skupiti skupaj in odigrati kot ekipa, delati druga za drugo, saj bomo le tako prišle do tega, česar si vsi želimo. Osredotočiti se moramo predvsem nase, na svojo igro in zmanjšati število nepotrebnih napak,« vidi pot do končnega uspeha v četrtfinalu končnice Katja Mihalinec, ki ji pokalni sistem v njej sicer ni najbolj všeč, vendar se z njim ne želi obremenjevati.

  »Tako ali tako nimamo vpliva na to, kako bo potekal sistem tekmovanja. Dejstvo je, da je prejšnja leta sistem tekmovanja bolj temeljil na celoletnem trudu, letos pa lahko imata sreča in dnevna forma še večji vpliv, saj lahko o napredovanju v polfinale oziroma finale končnice lahko odloča le zlati niz in ne dodatna tekma.«

  V sredo bo na sporedu tudi povratna četrtfinalna tekma med ekipama SIP Šempeter in Formula Formis. Z zmago s 3:2 so v boljšem položaju Šempetranke, ki bodo Rogožanke gostile v svoji dvorani. GEN-I Volley in Nova KBM Branik sta že uvrščena v polfinale končnice.

  Povratni četrtfinalni tekmi končnice 1A. DOL za ženske

  Sreda, 27. marec: Calcit Volley – Luka Koper (ŠD Kamnik, 17.30) – 2:3 (21, -20, -23, -22, -13)*, SIP Šempeter – Formula Formis (dvorana OŠ Šempeter, 18.pp) – 3:2 (-22, 16, 14, -18, 9)*.

  Opomba: * – izida prvih tekem.