Na pragu polfinala končnice

  Z zmago v Kranju na prvi tekmi četrtfinala končnice 1. DOL za moške so odbojkarji Calcit Volleyja na pragu uvrstitve v polfinale. Vendar bodo morali kranjsko zmago potrditi še v sredo, 27. marca, ob 20. uri, ko bo v športni dvorani Kamnik na sporedu povratna tekma. Hiša na kolesih se zagotovo še ni sprijaznila s porazom, česar se varovanci Aleša Hribarja dobro zavedajo.

  Čeprav Kamničani v soboto v Kranju domačinom niso oddali niti niza, tekme pa je bilo konec po 90 minutah igre, so odbojkarji Hiše na kolesih le še enkrat več potrdili, da gre za zelo neugodnega nasprotnika. Veliko zaslug, da so aktualni slovenski podprvaki strli odpor domače ekipe, je imel Sašo Štalekar, ki se je izkazal s kar šestimi bloki, s 13 točkami pa je bil tudi najbolj učinkovit igralec tekme.

  »Strinjam se, da je bila tekma izenačena in da so odločale malenkosti. Mislim, da smo v ključnih trenutkih bolje oddelali določene zadeve in se zaradi tega na koncu veselili zmage. Toda to je bila šele prva tekma, če se bomo želeli uvrstiti v polfinale, bo potrebno zmagati še enkrat. Pozabiti bomo morali na izid v Kranju, v tekmo pa se bomo morali podati, kot da je zadnja. Morali bomo igrati od točke do točke in si z vsako osvojeno graditi samozavest za naprej. Mislim, da je to prava pot do uspeha,« pred sredinim obračunom s Kranjčani, ki bo zagotovo njihov zadnji medsebojni v letošnji sezoni, razmišlja Štalekar.

  »Zavedamo se, da popravnih izpitov ne bo več. Celo leto smo trenirali za to, da bomo v končnici najboljši. Vmes smo imeli tudi nekaj padcev, vendar poznamo svoje cilje. Vemo, da jih ne bo lahko uresničiti, toda tukaj smo za to, da tekmujemo. Željni smo zmag in napredovanja. Dali bomo vse od sebe, videli pa bomo, ali bo to na koncu dovolj za preboj v polfinale,« obljublja boj do zadnje kaplje znoja najvišji odbojkar v slovenski ligi.

  Ob morebitni zmagi bi se Kamničani v polfinalu končnice pomerili z Mariborom, vendar ne bodo imeli prednosti domačega igrišča. Na zadnji, odločilni tekmi za drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva, je bila dvorana Tabor skorajda polna, še več gledalcev lahko pričakujemo v polfinalu.

  »Igrati pred svojimi gledalci je vedno najboljše, toda do tekem z Mariborom je še dolga pot. Osredotočiti se moramo le na sredino tekmo in korak za korakom graditi temelje za naprej. V letošnji sezoni so že odigrali nekaj zelo dobrih tekem, res je, da je bilo vmes tudi nekaj slabših, vendar verjamem v svojo ekipo in prepričan sem, da še nismo rekli svoje zadnje besede. A kot rečeno, ne smemo ničesar prehitevati, v tem trenutku je za nas najbolj pomembna tekma s Kranjčani,« je odločen Sašo Štalekar.

  V četrtek bo v Kanalu na sporedu še povratna tekma drugega četrtfinalnega obračuna. Na prvi so s 3:2 slavili odbojkarji Krke, ob Mariboru pa je neposredno v polfinale končnice že uvrščen tudi ACH Volley.

  Para povratni četrtfinalnih tekem končnice 1. DOL za moške

  Sreda, 23. marec: Calcit Volley – Hiša na kolesih (ŠD Kamnik, 20.00) – 3:0 (23, 19, 20)*, četrtek, 24. marec: Salonit Anhovo – Krka (ŠD Kanal, 19.00) – 2:3 (23, 17, -14, -23, -9)*.

  Opomba: * – izida prvih četrtfinalnih tekem.