Iz Monze z osvojenim nizom

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi četrtfinala pokala Challenge v gosteh izgubili z Monzo z 1:3 (23, -17, -20, -18). Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 13. februarja, ob 20. uri. V petek bodo Kamničani v devetem krogu srednjeevropske lige gostovali v Pliberku pri Posojilnici Aich/Dob, že dan pozneje pa jih v 14. krogu 1. DOL za moške v domači športni dvorani čaka dvoboj s Šoštanjem Topolšico.

  Monza – Calcit Volley  3:1 (-23, 17, 20, 18)

  Monza – Dvorana Candy Arena, Gledalcev 711, sodnika: Momirov (Bolgarija), Senyurt (Turčija).

  Vero Volley Monza: Buti, Calligaro, Džavoronok 22, Orduna 4, Gallani, Arasomwan 1, Rizzo (L), Ghafour, Botto 6, Josifov 15, Beretta 9, Giannotti, Buchegger 13, Plotnicki (L). Trener: Fabio Soli.

  Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb1, Ratek 2, Vidmar 8, Babkov 5, Štalekar 11, Kvas, Lakner 3, Kotnik 2, Štembergar Zupan 21, Ivković 1. Trener: Aleš Hribar.

  Oslabljeni Kamničani, ki že nekaj časa igrajo brez svojega prvega korektorja Maxsona Pereire, minuli petek pa se je poškodoval še Miha Bregar, so morali priznati premoč domači Monzi. Po presenetljivi zmagi v uvodnem nizu so utrujeni slovenski podprvaki, za katere je bila to že četrta tekma v šestih dneh, le morali priznati premoč trenutno osmouvrščeni ekipi italijanske Superlege, ki še vedno velja za najmočnejšo na svetu.

  S tremi zaporednimi točkami bolgarskega reprezentanta Viktorja Josifova, zadnjo je dosegel z blokom, je Monza Kamničanom pobegnila za štiri točke (13:9), po polminutnem odmoru pa so varovanci Aleša Hribarja strnili svoje vrste. Za preobrat sta poskrbela Sašo Štalekar in predvsem Andrej Štembergar Zupan, ki je bil za domače odbojkarje nerešljiva uganka in prav po njegovi točki so gostje izid na 15. točki izenačili. V nadaljevanju so domačini vodili za točko ali dve, v končnici niza pa so Kamničani z asom Štembergarja Zupana, kar je bila že njegova deseta točka v uvodnem nizu, izid še enkrat izenačili na 22. točki. Italijani so še povedli s 23:22, nato pa so s tremi lastnimi napakami četi Aleša Hribarja omogočili vodstvo z 1:0 v nizih.

  V drugem nizu se je v domači ekipi razigral Čeh Donovan Džavoronok, ki je imel tudi največ zaslug za njeno vodstvo z 9:5. Dmitrij Babkov je calcitovce še vrnil na dve točki zaostanka (9:11), vendar je bilo to bolj ali manj vse, kar je Kamničanom v tem nizu uspelo. Italijani so zaustavili Štembergar Zupana, prav tako sta bila v napadu premalo učinkovita Babkov in Primož Vidmar, tako da je bil po uspešnem napadu Avstrijca Paula Bucheggerja niz praktično odločen (13:20). Prav mladi avstrijski korektor je z dvema zaporednima točkama tudi končal drugi niz.

  Tudi v tretjem nizu so bili odbojkarji Monze boljši nasprotnik. Domačini so predvsem prevladovali v bloku. S tremi zaporednimi so zaostanek točke (5:6) spremenili v vodstvu (8:6), nato pa vodstva niso več izpustili iz rok. Sredi niza so Kamničanom pobegnili za pet točk (15:10), z uspešnim napadom Primoža Vidmarja so se jim slovenski odbojkarji približali na tri točke zaostanka (13:16), toda po novem bloku, tokrat Santiaga Ordune, je bilo že 20:14 za Monzo. Niz je končal Josifov.

  V četrtem nizu so Kamničani s točko Štembergar Zupana še vodili s 6:5, podobno kot v tretjem pa so domači odbojkarji z delnim izidom 9:3 prišli do petih točk prednosti (14:9). Varovanci Aleša Hribarja so se jim sicer trikrat še približali na tri točke zaostanka, zadnjič pri izidu 14:17. Tekma je bila odločena po dveh novih zaporednih blokih odbojkarjev Monze, ki so tekmo končali z devetnajstimi bloki, spet pa je zadnjo točko dosegel bolgarski reprezentant Josifov.

  Izjava po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Navkljub porazu si igralci zaslužijo pohvale za prikazano igro. Andrej Štembergar za ofenzivno igro, saj smo predvsem po njegovi zaslugi slavili v prvem nizu, drugi pa so tudi dali svoj delež k dobremu odporu domači ekipi. Da smo v tej zasedbi držali korak z njo in ji odvzeli niz, je velika stvar. Seveda pa so bili detajli, ki so prevesili tehtnico na domačo stran, tu mislim na blok, pa tudi število lastnih napak je bilo na njihovi strani manjše. Bi se pa zahvalili domačinom, ki so nas izredno lepo sprejeli.«

  Bregar šest tednov z mavcem

  Na tekmi 13. kroga 1. DOL za moške si je Miha Bregar v dvoboju s Hočami poškodoval dlančno kost na desni roki. Slikanje je pokazalo, da gre za spiralni zlom četrte dlančne kosti, danes pa je dobil gibljivi mavec, ki ga bo moral nositi šest tednov. »Žal mi je, da ne bom mogel pomagati soigralcem, sicer pa bolečin ni več, sem pa v življenju preživel še kaj hujšega,« je 25-letni Šentjernejčan, letošnja okrepitev Calcit Volleyja.

   

  Komentarji