Zvezda tudi v drugo boljša

  Crvena zvezda – Calcit Volleyball 3:1 (21, 11, -17, 22)

  Beograd – Dvorana Šumice. 300 gledalcev. Sodnika: Moula (Grčija) in Nikolić (BiH).

  Crvena zvezda: Trnić 13, Čanak, Popović 14, Brđović, Helić 23, Rosić – libero, Milenković 10, Tasić, Bukilić, Stijepić, Kecman 14, Milovits 5. Trener: Branko Kovačević.

  Calcit Volleyball: Barnes 11, Božič 5, Kregar, Borko 4, Vrhovnik 5, Igličar 14, Forštnarič, Novak, Jerala – libero, Ščuka 12. Trener: Gašper Ribič.

   

  Pred povratno tekmo prvega kroga pokala CEV je bila v beograjski dvorani Šumice na sporedu tudi tekma lige prvakinj med Vizuro Partizanom in Cannesom, ki so jo z 2:3 dobile nekdanje evropske prvakinje. Mlade Kamničanke so lahko v živo videle, kako potekajo tekme na najvišji ravni, ravni, na kateri je v minulih sezonah igrala tudi Crvena zvezda.

  Aktualne srbske pokalne zmagovalke so proti slovenskim na prvi tekmi v Kamniku zmagale s 3:0 (16, 14, 16), zato so bile prepričane o napredovanju. Vendar se varovanke Gašperja Ribiča nikakor niso že vnaprej predale, pa tudi njihova forma je bila s tekme na tekmo boljša. Doma sta zaradi izpita na fakulteti ostali Zala Kranjc in Ana Katarina Hribar, prvič pa se je članski ekipi pridružila mladinka Tina Novak, ki je, tako kot Lana Ščuka, Klara Kregar in Maja Forštnarič še mladinka, tako da je imel Ribič na voljo deset igralk. Po pričakovanjih je tudi tokrat tekmo začel v postavi Mojca Božič, Petra Vrhovnik, Lana Ščuka, Mekana Barnes, Tamara Borko in prosta igralka Meta Jerala. Za razliko od prve tekme v Kamniku, so odbojkarice Calcita v prvem nizu dolgo držale korak z domačimi odbojkaricami. Ob obeh tehničnih odmorih so za njimi zaostajale le za točko, povedle celo z 18:17, žal pa so v končnici popustile, kar so Beograjčanke izkoristile in prišle do vodstva z 1:0 v nizih.

  V drugem nizu so domače odbojkarice že pred prvim tehničnim odmorom Kamničankam pobegnile za štiri točke (6:2), toda tudi po polminutnem odmoru Gašperja Ribiča so Beograjčanke dosegle še štiri točke zapored ter bile z eno nogo praktično v drugem krogu pokala CEV. Z dobro igro so zvezdašice nadaljevale do konca niza, medtem ko so imeli v kamniški ekipi težave tako na sprejemu kot z učinkovitostjo v napadu. O tem priča tudi le enajst osvojenih točk. Ker so se z zmago v drugem nizu domače odbojkarice tudi teoretično uvrstile v drugi krog pokala CEV, v njem se bodo pomerile z Lokomotivo iz Bakuja, je bilo nadaljevanje tekme le še formalnost. Igra Crvene zvezde, pri katerih so priložnost dobile tudi nekatere igralke, ki običajno igrajo manj, ni bila več tako tekoča, kar so Kamničanke izkoristile, odšle na prvi tehnični odmor s točko prednosti, povedle pa so tudi s 15:10. Do konca niza so slovenske podprvakinje svojo prednost povečale na osem točk ter tako prišle do svojega prvega niza proti Crveni zvezdi.

  V četrtem so vajeti igre v svoje roke spet vzele domače odbojkarice, ki so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo treh točk, ki so jo do drugega povečale še za dve točki. Pred vstopom v končnico niza so se Kamničanke nasprotnicam najprej približale na dve točki zaostanka (17:19), nato pa so izid na 21. točki z blokom Borkove izenačile, vendar jim je za kaj več zmanjkalo zbranosti. Tekmo je z blokom končala Popovićeva. Odbojkarice Calcit Volleyballa so tokrat veliko bolje servirale kot na prvi tekmi, dosegle osem asov, ob le dveh napakah, vendar so imele vse preveč težav z učinkovitostjo v napadu, kar je odločilo tekmo. Beograjčanke bodo z evropskimi nastopi v pokalu CEV nadaljevale v Bakuju, Kamničanke pa čaka gostovanje ali v Norveški ali Nizozemski, odvisno od jutrišnjega razpleta tekme med Steinkerjom in Sliedrechtom. Na Norveškem je bilo 3:0 za Steinker.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji