Zmaga za Žanov rojstni dan

  Calcit Volley – Krka 3:0 (14, 12, 22)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Skudnik (Mežica), Klinar (Žirovnica).

  Calcit Volley: Pereira 15, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 4, Ratek, Gil 7, Vidmar 10, Okroglič 7, Štalekar 7, Kvas, Kotnik, Štembergar Zupan. Trener: Gašper Ribič.

  Krka: Borin – libero, Bregar 11, Dimič, G. Erpič 1, U. Erpič 1, Kafol, Klobčar 1, Kosmina 7, Lindič 1, Ožbalt – libero, Pucelj, Renko, Turk 5, Vrhovšek. Trener: Jože Časar.

  Aktualni slovenski pokalni zmagovalci so s sezono uradno začeli že prejšnji teden, ko so na prvem turnirju srednjeevropske lige v Zwettlu zabeležili tri zmage. Z zmago so začeli sezono tudi v domačem prvenstvu, tudi tokrat, podobno kot na tekmah v Avstriji, brez izgubljenega niza.

  Odbojkarji Calcit Volleyja so dvoboj z Novomeščani začeli z Radoslavom Gilom, Juretom Okrogličem, Primožem Vidmarjem, Žanom Novljanom, Sašem Štalekarjem, Maxsonom Pereiro in Metodom Golobom na mestu prostega igralca. Že do prvega tehničnega odmora so si Kamničani z dvema zaporednima blokoma Okrogliča zagotovili štiri točke prednosti, na servis Gila pa je bilo že 13:6. Za prvo prednost osmih točk (18:10) je z blokom poskrbel Štalekar, s tem pa je bil uvodni niz, ki se je končal po 19. minutah igre, tudi odločen. Zadnjo točko je dosegel Vidmar.

  Tudi v drugem nizu so si Kamničani do prvega tehničnega odmora priigrali prednost štirih točk, spet pa sta bila zanjo najbolj zaslužna Pereira s servisi in Okroglič z blokom. S tem pa podobnosti s prvim nizom še ni bilo konec, kajti ob boljšem servisu so Kamničani ob drugem tehničnem odmoru, na servisu je bil današnji slavljenec Novljan, vodili s 16:9. Po asu Pereire je bilo že 18:10, kamniški korektor pa je po domiselni akciji domače ekipe končal drugi niz.

  V tretjem nizu so odbojkarji Calcit Volleyja do prvega vodstva prišli po napaki Mihe Bregarja (5:4), razpoloženi Pereira pa je dosegel točko za vodstvo z 8:6. Novomeščani se še niso predali, popravili so svoj sprejem, tudi igro v napadu in po asu Gašperja Klobčarja izid na deveti točki izenačili. Toda po treh zaporednih točkah letošnje kamniške okrepitve Gila je bilo že 12:9 za domačo ekipo, ki je prednost treh točk imela tudi ob drugem tehničnem odmoru. Čeprav so Kamničani gostom pobegnili že na štiri točke (20:16), so varovanci Jožeta Časarja s štirimi zaporednimi točkami izid izenačili, na servisu je bil Klobčar. A do preobrata ni prišlo, kajti Pereira z dvema točkama in Vidmar z eno sta Calcitovce popeljala do vodstva s 23:20. To je Kamničanom zadostovalo za prvo zmago v letošnjem državnem prvenstvu, prve tri točke pa je potrdil Vidmar.

  Izjavi po tekmi:

  Žan Novljan, odbojkar Calcit Volleyja: Lepo je praznovati rojstni dan z zmago. Nismo pričakovali, da bomo tekmo končali tako hitro, toda po drugi strani je dobro, da smo že na prvi tekmi dokazali, da smo v pripravljalnem obdobju dobro trenirali. Prva tekma je vedno nekaj posebnega, ko še ne vemo, kje smo v slovenski ligi. Sezona se je začela obetavno, verjamem, da jo na ta način lahko tudi nadaljujemo.

  Jože Časar, trener Krke: Prva dva niza zagotovo nista realni odraz stanja v naši ekipi. Na treningih igramo veliko bolje, vendar je svoje naredila nervoza, saj je bilo v ekipi kar nekaj igralcev, ki so prvič začeli tekmo v prvi ligi. Tretji niz je bil pokazatelj, da lahko igramo odbojko na višji ravni. Moramo le bolj sproščeno servirati, si več upati, narediti manj lastnih napak in verjamem, da bomo v prihodnjih tekmah prikazali boljšo igro.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji