Za začetek v 1. DOL s Krko

  Navkljub boleznimi in poškodbam so se Kamničani iz Zwettla vrnili brez izgubljenega niza, s tremi prepričljivimi zmagami in že na začetku sezone potrdili, da bo imel Ribič tudi letos na voljo dvanajst enakovrednih igralcev.

  Vse tri tekme nam je uspelo zdržati praktično z isto postavo, razen, da smo po prvi tekmi menjali organizatorja igre. Da, za nami je lep turnir, s tekme na tekmo smo igrali bolje, tako da sem zadovoljen s prikazanim v Avstriji, se je na kratko prvega turnirja v srednjeevropski ligi dotaknil Ribič.

  Z zmagami proti Košicam, Mladosti iz Kaštele in domačemu Waldviertelu so kamniški odbojkarji naredili lep korak proti želenemu cilju, uvrstitvi na zaključni turnir Mevze.

  To je sicer res, vendar je to šele prvi turnir, tako da bo treba, če se bomo želeli uvrstiti med najboljše štiri, zmagati na še kar nekaj tekmah. Razmišljati moramo o vsaki tekmi posebej, o vsakem turnirju posebej in šele pozneje bomo delali računice ali bo to dovolj za uvrstitev na zaključni turnir. Zagotovo pa je to dober začetek sezone v Mevzi in dobra spodbuda za naprej, meni trener Calcit Volleyja.

  S podobnim razmišljanjem pa bodo v kamniškem taboru vstopili v državno prvenstvo. Tako je trenutno v njihovih mislih le sobotna tekma s Krko, ne pa tudi težko gostovanje v Kanalu, ki jih čaka prihodnjo soboto.

  Čeprav v pripravljalnem obdobju nismo igrali s Krko, jo dobro poznamo. V njihovi ekipi ni bilo veliko sprememb in zagotovo bodo prišli v Kamnik z mislijo, da bi nas presenetili. Tega ne smemo dovoliti, zato bo potrebno od samega začetka igrati zbrano in odigrati svojo najboljšo tekmo, če bomo želeli prvenstvo začeti z zmago, Ribič, ki bo z izjemo Jureta Laknerja v soboto lahko računal na vse svoje varovance, ničesar ne prepušča naključju.

  Novomeške odbojkarje bo tudi v letošnji sezoni vodil Jože Časar, v ekipi pa ni več makedonskega organizatorja igre Marka Stošića, Sergeja Drobniča, ki je odšel v Salonit, medtem ko je Luka Brulec končal z aktivnim igranjem odbojke. Novinci so podajalec Gašper Klobčar, mladinska reprezentanta Aljoša Kafol in Anže Borin, prišel pa je tudi Rok Dimič. Povprečna starost ekipe je 21,6 let, višina pa 191,5 cm.

  Krka je lani prvenstvo končala na osmem mestu, letos pa se bo skušala uvrstiti med šest najboljših. Glede na izenačenost lige, jo čaka težka naloga, medtem ko se Kamničani seveda spogledujejo še z višjimi uvrstitvami.

  V obeh domačih tekmovanjih je želja priti v finale, a bo pot vse prej kot lahka. Mislim, da bo prvenstvo še bolj zanimivo kot lansko, tako da nas najprej čaka hud boj za uvrstitev v modro skupino. Močan bo Salonit, okrepil se je Maribor, tudi Panvita Pomgrad, odpisati ne gre Kranjčanov, čeprav so izgubili nekatere nosilce igre, tu je seveda ACH Volley, ki je kot vedno prvi favorit. Odpisal ne bi niti Krke, ne vem pa, kako močni so Črnuče, Hoče in GEN-I Volley. Šele po prvem delu prvenstvo bomo videli, kako se bodo zadeve obrnile, vsekakor pa pričakujem izenačene tekme, se je Ribič dotaknil še preostalih ekip v letošnji 1. DOL.

  Ob tekmi v Kamniku bodo v soboto na sporedu še drugi štirje obračuni v najmočnejši slovenski ligi. Po dveh letih bo v Prvačini spet na sporedu primorski derbi med povratnikom med najboljše slovenske klube, GEN-I Volleyom in Salonitom, državni prvak ACH Volley bo gostil Hoče, novinec Črnuče kranjski Triglav, derbi pa bo v Murski Soboti med Panvito Pomgradom in Mariborom.

  OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

  Organizatorja igre: Radoslav Gil, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Primož Vidmar, Jure Okroglič, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan.

  Blokerji: Žan Novljan, Sašo Štalekar, Jure Lakner.

  Korektorja: Maxson Guilherme Pereira, Timotej Ratek.

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner, fizioterapevt: Jaka Vitez, kondicijski trener: Dalibor Todorović, zdravnica: dr. Vesna Puketa.

  OK Krka v sezoni 2017/18

  Organizatorji igre: Gašper Pucelj, Gašper Klobčar, Aljoša Kafol.

  Sprejemalci: Martin Kosmina, David Renko, Valentin Turk.

  Blokerji: Miha Bregar, Rok Dimič, Grega Erpič, Uroš Erpič, Luka Lindič.

  Korektor: Ivan Vrhovšek.

  Prosta igralca: Anže Borin, Gregor Ožbalt.

  Trener: Jože Časar, kondicijski trener: Gorazd Canić.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matic Klanšek Velej

   

  Komentarji