Zmaga za slovo

  Če so Kamničanke še želele držati priključek v boju za obstanek, so na tekmi devetega kroga 2. DOL zahod, nujno potrebovale zmago v dvoboju z Ljubljano Volley. Ljubljančanke, ki tudi še nimajo zagotovljenega obstanka v ligi, so pred tekmo v dvorani OŠ Toma Brejca imele šest točk prednosti, bolje pa so tudi začele tekme. Vendar so v drugem nizu Kamničanke, za katere sta zaigrali tudi Klara Kregar in Maja Forštnarič, ki v letošnji sezoni že igrata tudi za prvo člansko ekipo Calcit Volleyballa, izid izenačile, v tretjem pa so bile spet boljše gostje. Toda z vztrajno in borbeno igro so domače odbojkarice slavile v četrtem nizu. V dramatičnem petem, odločilnem nizu so bile na koncu bolj zbrane in zasluženo prišle do tretje letošnje zmage v drugoligaški konkurenci.

  Prvič v tej sezono smo imeli na tekmo na voljo štirinajst igralk, s tem pa tudi možnost, da z menjavami izboljšujemo svojo igro. To smo tudi izkoristili in končno prišli do še ene zaslužene zmage. Imeli smo veliko nihanj na sprejemu servisa in v bloku, kar smo nadomeščali z veliko borbenostjo v obrambi. Veliko težav v obrambi so nam povzročali tudi raznovrstni napadi nasprotnic, toda vztrajnost in odločenost, da igrišča ne bomo zapustile sklonjenih glav, sta nas popeljali do zmage. Prvi del sezone smo končali z odlično igro. Zadovoljna sem z doseženo ravnijo glede taktične in psihološke pripravljenosti, kar je dober obet za nadaljevanje sezone v novem letu. Še vedno pa nas čaka nas še veliko dela na tehniki,“ je po zmagi svojih varovank povedala trenerka Tanja Božinović.

  Za Calcit Volleyball II so igrale: Tina Novak, Špela Lazar, Ana Špoljarič, Eva Pogačar, Klara Kregar, Maja Forštnarič, Patricija Porovne Černe, Veronika Beznik, Sara Sitar, Lara Koritnik, Neža Ladinik – libero, Neža Repnik, Tjaša Gadža, Tjaša Gregorinčič.

  Izidi 9. kroga 2. DOL ženske – zahod

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_dol/2014_2ZZ/2014_2ZZ_rezultati

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji