Pričakovano brez finala, vendar …

  Kamniški mladinci v letošnji sezoni niso veljali za ekipo, ki bi lahko posegla po nastopu na finalnem turnirju državnega prvenstva. Že z uvrstitvijo na polfinalni turnir so dosegli svoj cilj, toda po turnirju v Hočah bo vseeno ostal grenak priokus, kajti ob boljši igri so bili premagljivi tako Hočani kot Framčani. Na prvi tekmo so po hudem boju v prvem nizu premagali domačine turnirja, vendar so v nadaljevanju popustili na servisu in sprejemu, v polju sicer igrali dobro, a premalo dobro, da bi premagali hoško ekipo. Žal so po tem porazu zaigrali še slabše. Čeprav je bilo sojenje v prvem nizu v njihovo korist, so niz na razliko na koncu izgubili, a so se z zmago v drugem nizu še vrnili v igro. Tudi v tretjem nizu je bil izid do dvanajste točke izenačen, v končnici pa so naredili tri neumnosti in se poslovili od finalnega turnirja. Njihova realnost bo tako boj od petega do osmega mesta, medtem ko sta se na finalni turnir uvrstili ekipi Astec Triglava, ki so premagali tako Fram kot Hoče ter domačini turnirja, ki so v repasažu ugnali sosede iz Frama.

  Glede na prejšnje turnirje, je bil to naš najslabši do zdaj. Pravega odgovora za to nimam. Edina, ki sta turnir odigrala na ravni svojih sposobnosti sta bila Nejc Močnik in Rok Kočevar, zadovoljila sta še Metod Golob in Luka Lazar, nekoliko manj Jan Pibernik, medtem ko sta slabše igrala Gašper Hribar in Noel Šimenc. Najbolj je razočaral Teo Pirc Podobnik, ki je že na mnogi tekmah dokazal svoj talent, tokrat pa je bil neprepoznaven. Slabše sta igrala tudi Leon Lombergar in Jan Jurič, ki sta v igro vstopila kot menjavi. Če bi igrali tako, kot smo v letošnji sezoni že igrali, bi si lahko priigrali finalni turnir, tako pa bo naša realnost boj od petega do osmega mesta. Pred začetkom državnega prvenstva sem sicer pričakovali manj, vendar so me fantje s turnirja na turnir pozitivno presenečali, žal pa so najslabše igrali prav na polfinalnem turnirju. Največ napak smo naredili na servisu in to kljub temu, da imamo celo vrsto dobrih serverjev, pa tudi na sprejemu nismo bili pravi,“je o zamujeni priložnosti, ki se je ponudila kamniškim mladincem, da bi še tretjič zapored zaigrali na finalnem turnirju državnega prvenstva, povedal trener Gregor Hribar.

  Na drugem polfinalnem turnirju v Šempetru so prvo mesto osvojili odbojkarji Go Volleyja, drugi pa so bili Mariborčani, ki so v odločilni tekmi premagali Salonit Anhovo.

   

  Izidi polfinalnih turnirjev za mladince

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_MLA/2014_mladinci/2014_MCI_2

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji