Blizu, pa tako daleč …

  Že z uvrstitvijo na polfinalni turnir so kamniške mladinke enega svojih ciljev v letošnji sezoni že dosegle, toda, ker so bile prirediteljice polfinalnega turnirja, so potihoma računale tudi na kaj več. Da so bile njihove želje popolnoma realne, so potrdile na svoji uvodni tekmi turnirja, ko so z odlično igro premagale Zrečanke, ki skorajda v isti zasedbi vodi v 2. DOL vzhod. „Vse je delovalo na vrhunski ravni. Zelo uigrane in tehnično dobro podkovane nasprotnice sploh niso prišle do izraza. To je bila ena redkih tekem, ko je vseh sedem igralk dalo svoj maksimum in lahko rečem, da je bila to neverjetna predstava znanja, moči, odločnosti in borbenosti,“ je po zmagi nad ekipo iz Zreč dejala trenerka Calcit Volleyballa Tanja Božinović.

  Na drugi tekmi so odbojkarice Nove KBM Branika šele v tretjem nizu strle odpor Vitala iz Ljubljane, tako da je o neposredni uvrstitvi na finalni turnir odločala tekma med Mariborčankami in Kamničankami. Podobno kot pred dobrim tednom dni v članski konkurenci so slavile mariborske odbojkarice. Glede na raven, na kateri smo odigrali prvo tekmo, je bilo v tako kratkem času težko ponoviti tako dobro igro. Mariborčanke so bile bolj odločne od nas. Z izredno dobrimi servisi so nas popolnoma zaustavile, nato pa je bila še mladinska reprezentantka Anita Sobočan nezaustavljiva v napadu. Odlično ji je sicer z naše strani odgovorila Lana Ščuka, ampak brez pravega sprejema je bil naš napad predvidljiv in ni presenetil obrambe Maribora,“ je poraz z Branikom komentirala Božinovićeva.

  Na odločilni tekmi za drugo ekipo, ki se je s polfinalne skupine B še uvrstila na finalni turnir, so se Kamničanke še enkrat pomerile z Zrečankami, ki so, tudi z nekaj sreče, premagale vitalovke. Že prvi niz je napovedal, da bo šlo za izredno izenačen dvoboj. V izredno razburljivi končnici so s 35:33 zmagale Kamničanke, pri katerih je bila v napadu nezaustavljiva Lana Ščuka, s podajami se je izkazala mlada Eva Pogačar, pohvale pa si zaslužita tudi kapetanka ekipe Tina Novak in blokerka Špela Lazar. V drugem nizu so domače odbojkarice vodile že z 21:17 in bile na pragu uvrstitve na finalni turnir, vendar so na 23. točki gostje izid izenačile, v še eni izenačeni končnici pa je bila sreča in zbranost na njihovi strani. O napredovanju je tako odločal tretji niz, v katerem so se v kamniški ekipi nadaljevale težave na sprejemu in v bloku, kar je Zrečankam omogočilo, da so z dobro obrambo prišle do protinapada in s tem tudi do končne zmage. „V drugem nizu nam ni uspelo zaustaviti razpoložene Podvršnikove, obenem pa smo imeli še težave na sprejemu in v bloku. Imeli smo lepo priložnost, da zaigramo na finalnem turnirju, toda žal niso zdržali pod pritiskom bolj uigranih nasprotnic, ki so zasluženo prišle do zmage. Res je, da smo že z uvrstitvijo v polfinale dosegle svoj cilj, vendar nam je lahko žal za zamujeno priložnostjo, da bi dosegle še kaj več,“ je po koncu polfinalnega turnirja še dejala Tanja Božinović.

  Za mladinke Calcit Volleyballa so igrale: Lana Ščuka, Tina Novak, Špela Lazar, Eva Pogačar, Klara Kregar ,Maja Forštnarič,Patricija Porovne Černe – libero, Neža Repnik, Tjaša Gadža, Ana Špoljarič, Tjaša Gregorinčič, Sara Sitar, Lara Koritnik – libero

  Izidi polfinalnega turnirja za mladinke

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_MLA/2014_mladinke/2014_MKE_2


  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji