Zmaga prinaša polfinale

  Tudi v letošnji sezoni se bosta prvi dve ekipi po rednem delu državnega prvenstva neposredno uvrstili v polfinale končnice, ekipe od tretjega do šestega mesta pa bodo morale igrati četrtfinale. Za zdaj so v najboljšem položaju Kamničanke, ki imajo točko več kot Nova KBM Branik na drugem mestu in sedem več kot Formula Formis, ki jih je v letošnji sezoni v domačem prvenstvu edina premagala.

  V soboto so se morale varovanke Gregorja Rozmana pošteno potruditi, da so strle odpor Novogoričank. GEN-I Volley se nikoli ne preda, vedno igra do zadnje točke, zato smo že pred tekmo vedele, da bomo morale ohraniti zbranost do konca vsakega niza. Žal smo predvsem v drugem in tretjem nizu naredile preveč lastnih napak, tako na servisu kot v polju, zato je tudi prišlo do napetih končnic. Na srečo smo bile v obeh končnicah nizov dovolj zbrane in ju odigrale kot znamo ter tekmo na koncu le dobile s 3:0, je o sobotni zmagi spregovorila Katja Mihevc.

  Do konca sezone bo za kamniško ekipo pomembna prav vsaka tekma. Že v soboto si lahko zagotovijo najmanj drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva ter se s tem izognejo četrtfinalnim bojem, toda s katerokoli ekipo bodo igrale v polfinalu, jim ne bo lahko. Hkrati to tudi pomeni, da lahkih tekem do konca sezone ne bodo imele več in že v soboto jih v Šempetru čaka težak obračun z domačo ekipo, za katero igrajo tudi tri nekdanje odbojkarice Calcit Volleyja.

  Zavedamo se, da so najpomembnejše tekme v sezoni šele pred nami. V soboto bomo morale iti v tekmo zbrano in igrati svojo igro, predvsem pa si ne bomo smele dovoliti prevelikega števila lastnih napak, da ne bi nasprotnice na lahek način prihajale do točk. Vsekakor v Šempetru lahko pričakujemo motivirane domačinke, toda če bomo igrale kot znamo, se nimamo česa bati, je prepričana blokerka Calcit Volleyja, ki bo po dveh porazih na turnirju srednjeevropske lige v Bekescsabi, s katerimi je izgubil vse možnosti za uvrstitev na zaključni turnir, vse svoje sile zdaj usmeril v domače prvenstvo.

  Tekmovanje v srednjeevropski ligi je zdaj za nami. Nima se več smisla obremenjevati z njim, čeprav bi bilo lepo igrati na zaključnem turnirju. Toda to je zdaj preteklost, svoje misli moramo usmeriti le še v domače prvenstvo in tekme, ki so pred nami. Predvsem to velja za končnico državnega prvenstva, ko ne bo več popravnih izpitov, je na najpomembnejše tekme v sezoni že osredotočena Mihevčeva, ki meni, da so s soigralkami ob pravem času dobili dve pomembni okrepitvi, Američanko Ali Frantti in povratnico v ekipo, Olivero Kostić.

  Olivera bo verjetno potrebovala še nekaj časa, da bo prišla v tekmovalni ritem, vendar verjamem, da nam bo v končnici že lahko priskočila na pomoč. Veliko pa smo pridobili tudi z Ali, ki je dobra igralka, visoka, tako da smo zdaj v napadu bolj nevarne, zelo dobro pa se je vklopila tudi v ekipo.

  Prvi dve tekmi 16. kroga bosta na sporedu že danes, in sicer bodo Novogoričanke gostile GEN-I Volley, Pucončanke pa Novo KBM Branik. V soboto bosta ob tekmi v Šempetru še tekmi v Žirovnici, kjer bo gostovala Ljubljana, v Kopru pa bo obalni derbi.

  Pari 16. kroga v 1. DOL za ženske

  Petek, 16. februar: GEN-I Volley – Formula Formis (Mestna dvorana Nova Gorica, 18:30), Roto-Kema Puconci – Nova KBM Branik (Zelena dvorana Puconci, 18:00), sobota, 17. februar: Aliansa Šempeter – Calcit Volley (OŠ Šempeter, 19:00), Zgornja Gorenjska – Ljubljana (ŠD pod Stolom, 19:30), Luka Koper – Ankaran Hrvatini (OŠ Koper, 18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji